Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.02.02. 11:04

Vasúti ellenőrzés: két körözött személyt is elfogtak!

Hazánkban több mint 1100-an ellenőrizték a vonatokat, az állomásokat és a csomagmegőrzőket.

Tarnavölgyi Gergely

Hazánkban több mint 1100-an ellenőrizték a vonatokat, az állomásokat és a csomagmegőrzőket

Fotó: police.hu

A Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete koordinálta azt az országos akciót, minek során 730 vasúti szerelvényt, 649 állomást, 24 poggyászmegőrzőt és 581 csomagot ellenőriztek a rendőrök és a társszervek munkatársai a közelmúltban.

Az ellenőrzés természetesen vármegyénket is érintette, a részletekről Fedor Ritától kaptunk hivatalos információt.

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök 94 vasúti szerelvényt, 41 csomagot ellenőriztek. Jogsértés miatt 1 esetben tettek büntető feljelentést, 2 esetben szabálysértési feljelenést, valamint 2 körözött személyt elfogtak. Helyszíni bírságot 21, közigazgatási bírságot 16 esetben szabtak ki – tájékoztatta portálunkat a vármegyei „razzia” eredményeiről dr. Fedor Rita rendőr őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az országos eredményekkel kapcsolatban elmondta: 7 esetben tettek büntető-, 55 esetben pedig szabálysértési feljelenést. 23 személyt fogtak el, közülük 16 ellen volt kiadva elfogatóparancs. Közel 4 ezer személyt igazoltattak, helyszíni bírságot 190, közigazgatási bírságot 72 esetben szabtak ki.

– Az akció célja elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés volt. Kiemelt hangsúlyt fektetett a rendőrség a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére is – zárta a sajtószóvivő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában