Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.03.14. 16:34

Őrnaggyá léptették elő a mátészalkai tűzoltó századost

Elismerések és megemlékezés.

Szon.hu

Forrás: katasztrófavédelem

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő ünnepségen a legkiválóbbak munkáját is elismerték csütörtökön. Délelőtt a Belügyminisztériumban vettek át elismerést az arra érdemesek, délután a főigazgatóságon tartottak állománygyűlést. Ahogy a katasztrófavédelem székházában megtartott ünnepségen elhangzott, százhetvenhat év választ el bennünket 1848 hőseitől, de a tőlük példaként örökölt szabadság, bátorság, hazaszeretet eszméje, és az eszmék melletti határozott kiállás változatlan maradt - közölte a katasztrófavédelem.

Az ünnepi állománygyűlés szónoka Laczkó Levente tűzoltó ezredes, megbízott megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető volt. Beszélt a már említett örökségről, miután felelevenítette a korszak legjelentősebb történelmi pillanatait. Ünnepi beszédében kitért arra, hogy „március 15. jelkép lett”. – „Jelképe és szimbóluma nemcsak egyetlen tavaszi napnak, hanem az azt követő másfél esztendőnek, és a további magyar történelmi események szabadságküzdelmének. Március 15-e eszméje a későbbi korokban is összefogásra késztette a nemzetet, más idegen elnyomás és uralom alatt is reménnyel és bátorsággal töltötte meg a szíveket.” A beszédet a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának műsora követte, a repertoár magyar szerzők műveit tartalmazta, így Farkas Antal és Kodály Zoltán egy-egy szerzeménye csendült fel. Mindezek után dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató elismeréseket adott át azoknak, akiknek elhivatott munkája túlmutatott a hétköznapi szerepvállaláson, azokat ismerte el a főigazgató, akik példaképül szolgálnak az egész állomány számára. Több kolléga délelőtt, a Belügyminisztérium ünnepségén vette át elismerését. Az ünnepséget a Szózat, majd Kecskeméti Dániel tűzoltó dandártábornok, gazdasági főigazgató-helyettes köszöntője zárta.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, kiemelkedő tevékenysége elismeréseként soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesét László Szabolcs tűzoltó századost, dicséretben és jutalomban részesítette a Fehérgyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját Szücs Csaba tűzoltó őrmestert és a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját Halász Gábor c. tűzoltó főtörzsőrmestert.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Varga Béla tűzoltó dandártábornok, munkaköri feladatok példamutató teljesítéséért, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett ünnepi állománygyűlésen ajándékutalványt adományozott a Költségvetési Osztály kiemelt főelőadójának, Banka Bernadett tűzoltó őrnagynak,

a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelőjének, Bán Attila tűzoltó alezredesnek,

a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Dajka Gábor tűzoltó őrmesternek,

a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Koczkanics Tamás c. tűzoltó törzsőrmesternek,

a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokának, Koi Gábor c. tűzoltó törzszászlósnak,

a Fehérgyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Muzsai Attila c. tűzoltó főtörzsőrmesternek,

a Vármegyei Műveletirányítási Ügyelet referensének, Szegedi János c. tűzoltó zászlósnak,

és a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának főelőadójának, Terbócs Edit Andrea tűzoltó hadnagynak.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő vármegyei ünnepségen Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelő tartott ünnepi beszédet.

Fotók ide kattintva érhetőek el.

BM elismerések (2024.03.14.)

Elismerésben részesültek (2024.03.14.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában