Demecser

2024.04.17. 17:30

Halállal végződött a családi vita Demecserben

A gyanú szerint a nő egy késszúrással ölte meg a férjét, s mindezt a gyerekeik is végignézték.

Szon.hu

Forrás: Fotó: Dodó Ferenc

Hétfőn éjszaka egy csendes kis utcában történt a felfoghatatlan eset, ami mindenkit ledöbbentett. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint otthonában veszekedett a demecseri házaspár, a vita hevében a nő kést ragadott, és egyszer megszúrta a férjét, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az asszony értesítette a rendőrséget és a mentőket, de az 50 éves férfi életét a nagy vérveszteség miatt már nem tudták megmenteni. A 39 éves nőt halált okozó testi sértés megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A tragédia idején a két kiskorú gyermekük is otthon volt, őket sokkos állapotban vittek át a szemben lakó rokonhoz. A szomszédok azt nyilatkozták, mindennapos volt a veszekedés és a vita a családban, az asszonyt alig látták kijönni a házból.

Megrendítő eset

Hétfőn éjszaka megtelt az utca az intézkedő rendőrökkel, és a rokonok is összegyűltek a tragédia helyszínén, ahol egészen kedd reggelig tartott a helyszínelés. Az utca azóta már lecsendesedett, és a rendőrségi szalagokat is leszedték. A gyerekek játékai az udvaron hevertek, a kiteregetett ruhák a szárítón maradtak.

Rátkai Sándor, Demecser polgármestere hétfőn még találkozott az iskolánál az áldozattal, így megdöbbenve hallotta a megrendítő esetet, hiszen ilyen még nem történt a településen. Elmondta, hogy a férfi a családjával pár hónapja költözött vissza a településre. Bár demecseri volt, de évek óta Budapesten éltek, s csak néha jártak haza, most viszont itt telepedtek le. A gyermekeket az áldozat testvére vette magához, majd a gyámhivatali eljárás után helyezik el hivatalosan is a két és fél éves és a 7 éves kiskorút, valószínűleg rokonoknál.

Egyszer szúrt

Az utcában lakóktól megtudtuk: az áldozat és a felesége kapcsolata viharos volt, gyakran kiabáltak egymással. A végzetes éjszakán is ez történhetett. Hangosan veszekedtek és dulakodtak, s közben a nő felkapott egy kést, amivel egyszer megszúrta a gyerekei apját. Ráadásul ekkor mindkét kiskorú gyermekük otthon volt.

Tóth László már 54 éve lakik Demecserben abban az utcában, ahol a tragédia történt, rokonságban is áll a családdal. Lapunknak azt mesélte, hogy a két gyereket sokkos állapotban vitte át hozzájuk az áldozat első házasságából született lánya hétfőn éjjel, ő értesített mindenkit a történtekről. Másnap délelőttig vigyáztak a félárván maradt gyerekekre, akik teljesen szótlanok voltak, semmire sem válaszoltak. László is értetlenül áll az eset előtt, és szívszorító kérdéseket tett fel. – Mit lehet ilyenkor mondani a kicsiknek? Hogy lehet nekik elmondani, hogy az édesapjuk meghalt, az anyjukat pedig elvitte a rendőrség, s ki tudja, mikor láthatják viszont. Amikor áthozták őket, csak hallgattak, hiába beszéltünk hozzájuk, nem válaszoltak semmire. Biztos, hogy látták a történteket, ami teljesen sokkolta őket – nyilatkozta megtörten Tóth László, és megjegyezte: nem lehet tudni, hogy ez támadás vagy védekezés volt az asszony részéről.

Botrányos viselkedés

Az egyik szomszédasszony elmesélte, hogy három hónapja, amióta odaköltözött a család, folyamatos volt a veszekedés, sikítozás, hangoskodás. Volt úgy, hogy a gyerek az útra szaladt ki, ordított és reszketett, de gyakran hallották a nőt is sikítani. Ő hétfő este az udvaron kertészkedett, s hallotta, hogy veszekedtek és azt is látta, hogy a férfi elhajtott az autójával, de pár méter után visszatolatott. Majd később arra lett figyelmes, hogy nagyon sok ajtócsapkodást hall. A fia is szólt neki erről, amikor pedig kinéztek az ablakon, már tele volt rendőrautóval a kis utca, és elkezdték szalaggal lezárni a ház környékét. – Hirtelen azt hittem, hogy Zoli bántotta a feleségét, de aztán kimentem megkérdezni, hogy mi történt, s akkor mondták: a nő szúrta szíven a férjét, aki meg is halt. Rengeteget veszekedtek, amióta itt laktak, folyamatosan állt a bál – mondta az utcában lakó, és hozzátette: teljesen ledöbbentek a történteken, de sajnos félő volt, hogy a sok veszekedésnek csúnya lesz a vége. Hozzátette: nagyon sajnálja, hogy a két kicsi gyermek is a házban volt, amikor mindez történt. 

Nyomoznak az ügyben

A rendőrség megkeresésünkre azt nyilatkozta, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés elkövetésének alapos gyanúja miatt folytat eljárást. A demecseri, 39 éves Bné B. R-t gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A vármegyei főügyészség 1 hónapra indítványozta a letartóztatást, ugyanis a gyanúsított kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt követett el, ezért alaposan feltehető, hogy szabadlábon maradása esetén a büntetőeljárás alól megpróbálná kivonni magát, és az is, hogy befolyásolná a tanúkat, s ezzel a büntető eljárás eredményes lefolytatását veszélyeztetné. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában