Katasztrófavédelem

2024.05.21. 14:19

Negyvenhárom segélyhívás érkezett

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Péntektől hétfő éjfélig negyvenhárom segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányítási központjába.

Pénteken járműtűz miatt vonultak a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók. Városukban, a Kossuth Lajos utcában, menet közben keletkezett tűz egy személygépkocsi motorterében. A tűzoltók egy gyorssugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt. A jármű mellett egy parkoló jármű fényezése sérült a hő hatására.

Harminc négyzetméteres fa szerkezetű tárolóépület égett Ököritófülpösön, a Kossuth Lajos utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az épületből egy propánbután gázpalackot hoztak ki a tűzoltók, azt hőhatás nem érte. 

A 3504-es úton, Újfehértónál és a 4129-es úton, Túristvándinál egy-egy nagy méretű fa lehasadt ágai képeztek forgalmi akadályt. A helyszíneken az újfehértói önkormányzati és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be. 

Több baleset történt május 17-én. Két személygépkocsi ütközött össze a nyíregyházi Deák Ferenc és Kiss Ernő utcák kereszteződésében. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőröknek.

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi az M3-as autópálya 226-os kilométerszelvényénél. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót.

Fának ütközött egy kisbusz a 4925-es számú út 6-os kilométerszelvényének közelében. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Szombaton tűz keletkezett egy kemecsei családi ház konyhájában. A főzőlap égett, a lángok átterjedtek a konyhabútorra és a hűtőszekrényre. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók megfékezték a lángokat. A tűzoltók ventilátorral átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant. Személyi sérülés nem történt.

Árokba hajtott egy személygépkocsi Nyírmeggyesen. A járművet a mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították, személyi sérülés nem történt.

Vasárnap kétszáz négyzetméteren égett a gaz a kemecsei Dózsa köznél, a nagyszállási Kanász utcánál fél hektáron lángolt a száraz fű. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók fékezték meg a szabadtéri lángokat. 

Árokba hajtott egy személygépkocsi Gemzse és Ilk között. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet.

Hétfőn nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze egy kisvárdai, Nap utcai családi ház pincéjében és garázsában. A város hivatásos tűzoltói a garázsban álló személygépkocsit kivontatták, majd szivattyúval távolították el az úttestről befolyt vizet. - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában