Helyi közélet

2008.06.30. 17:48

Postássors – sorsjegyekkel/sztrájk

<p>Budapest, Nyíregyháza - Hétfőn mindössze az országban 31-en nem vették fel a munkát, pontosabban megtagadták azt – ekként ítélte meg a posta szóvivője a kézbesítők maroknyi csapatának sztrájkkezdeményezését.</p>

Határozatlan idejű sztrájkot hirdetett hétfőtől a Kézbesítők Szakszervezete és a Postás Érdekvédelem 92. Így akarják elérni, hogy a postai dolgozóknak ne legyen kötelező értékesítési tevékenységet is végezniük, például sorsjegyet árulniuk, csak azok tegyék ezt, akik önként vállalják.

– A 37 ezer postai dolgozóból 12 ezer a kézbesítő. Hétfőn mindössze az országban 31-en nem vették fel a munkát, pontosabban megtagadták azt, merthogy sztrájkról jelen esetben nem beszélhetünk – mondta a Kelet-Magyarország érdeklődésére Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. sajtószóvivője. – Nyíregyházán, s Debrecenben nyolcan-nyolcan és Budapesten tagadták meg a munkavégzést. A helyettesítésüket az érintett posták meg tudták oldani. Erre a napra nem kapnak munkabért.

A szóvivő szerint az értékesítést nem tudják elhagyni, mert csak a csekkfeladásból és levelek, csomagok kézbesítéséből nem lenne elég bevétele a Postának. A postai értékesítést a további hét szakszervezet nem ellenzi, sőt támogatja. A társaság most nyereséges, az értékesítés leállításával viszont már az adott évben veszteséges lenne – mondta Tomecskó Tamás.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában