Helyi közélet

2008.08.27. 06:25

Baljós árnyék

<p>Bárhogy csűrjük-csavarjuk, a tények önmagukért beszélnek: a bűnözés szabolcs-szatmár-beregi tábortűzénél sokan sütögetik a cigánypecsenyéjüket. <STRONG>Ladányi Tóth Lajos jegyzete</STRONG></p>

Sokat kell tenni azért, hogy a faluvégi tábortűzből ne futótűz legyen. A mellébeszélés ez esetben csak önámítás, fehéren-feketén kimutatható, hogy a megye melyik része a legfertőzöttebb ebből a szempontból. A probléma jóval túllép a megye- és a tűréshatáron, amit alátámaszt, hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter 150-200 fővel növelné a körzeti megbízottak számát, és a kmb-sek azokon a településen állnának szolgálatba legkésőbb tavaszig, ahol az utóbbi időben megszaporodtak a vagyon elleni, a közrendet, a közbiztonságot veszélyeztető jogsértések. Mindezt a rendőrségen szervezett roma kisebbségi referensi értekezleten jelentette ki.

Ha egy gyerek olyan családba születik, ahol nincs becsülete a munkának, ugyan mire számíthatunk? Amíg pedig a szülő hűsöl (nem az árnyékban, hanem az élet árnyékos oldalán), addig viszi tovább az örökséget, elvégre a vér nem válik vízzé.

Nincs program, ami lekösse, míg régen volt a klasszikus értelemben vett bál, addig manapság jóval inkább áll a bál. Aki pedig szenvedő félként csendre inti a dorbézolókat, megnézheti magát. Súlyosan elrettentő példák kellenek tömegével, melyek révén, ha szellemi kapacitásuk engedi, elgondolkoznak azon, hogy mi jár a bűncselekményért. Ha ugyanis nem történik semmi, az is bűn.

Kapcsolódó cikkek:
· Hegyek, völgyek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bűntérképen 
· A bűnügy térképe Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében A bűnügy térképe Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008.08.22. 
· Olvassa újságíróink szubjektív írásait - jegyzet.szon.hu

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában