Helyi közélet

2008.08.28. 10:08

Nagy barátság a kistérségben és Leveleken

<p>Levelek - Igényesen és tartalmasan megtöltött pavilonsorban ismerkedhettek meg a térségben élők településeik hagyományaival. <dia width="900" height="700" alt="Nagy barátság a kistérségben és Leveleken 2008.08.28."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nagy_bar_ts_g_a_kist_rs_gben__s_Leveleken_2/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Nagy barátság a kistérségben és Leveleken 2008.08.28." /></a></dia></p>

Levelek település adott otthont augusztus 22-én és 23-án a II. Kistérségi és Vidékfejlesztési Napoknak. A sportpálya nagyon hamar megtelt már a reggeli óráktól a kistérség 19 tagtelepüléseinek résztvevőivel. Igényesen és tartalmasan megtöltött pavilonsorban ismerkedhettek meg a térségben élők településeik hagyományaival, mezőgazdasági terményeivel, kézimunkáival, turisztikai jellegzetességeivel, valódi bemutatót és vásári hangulatot teremtve.

Közben finom ételek készültek a települések sátraiban (16 csapat főzött), természetesen a „legfinomabb” ízek megfőzésére törekedve. A győztes „csülkös körömpörköltet” Nyírkarász csapata készítette, a második díjat a Pusztadobosiak „marhapörköltje tarhonyával” érdemelte, a harmadik díjat Baktalórántháza csapata nyerte az ízletes „baktai betyáros paszulygulyásával”.

A sportpályánk „konferenciasátra” kistérségünkhöz kapcsolódó AVOP LEADER+ záró konferencia helyszíneként is szolgált, ahol az illetékesek (pályázat kiírói és pályázatok nyertesei) ismertették az elmúlt 2 év sikeresen elért eredményeit, projektjeit. A színpadi produkciók rendkívül színesek voltak, hiszen a kistérség több civil szervezetének műsorát láthattuk, a kisgyermekeink bemutatóitól a nyugdíjas egyesületek kulturális műsoráig. Mindemellett a gyermekeket bohóc szórakoztatta, illetve íjászbemutató és légvár is volt a helyszínen. A focipálya megtelt érdeklődőkkel, akik rock koncertet, countryt, humoristát és sztárvendégeket is láthattak, hallhattak. A kétnapos rendezvény első napját tűzijátékkal zártuk, mindannyiunk nagy örömére.

– A második nap a sport jegyében telt, 12 focicsapat és sorversenyzők töltötték meg a leveleki sportpályát. Célunk a mozgás, illetve a sportolás lehetőségének megteremtése volt, s ezt sikerült is megvalósítani, hiszen sokan résztvevőként vagy nézőként töltöttek el egy nagyon kellemes napot. Azt gondoljuk, hogy rendezvényünk teljesítette elsődleges célját: a kistérségben élőket közelebb tudtuk hozni egymáshoz, s nem utolsósorban vidékfejlesztési célokat is megvalósítottunk. Reméljük, hogy a rendezvényt hagyományteremtő jelleggel egy másik kistérségi település szervezi majd meg 2009-ben – tájékoztatta lapunkat Mudri Imre, a Leveleki Ifjúságért Egyesület elnöke.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában