Helyi közélet

2008.09.29. 08:59

Elakadtak a cigarettacsempészek

<p>Csaholc - A Szabolcs – Szatmár – Bereg megyei Csaholc térségében, az erdőben elakadt két magyar rendszámú személygépkocsi, melyek utasterében fekete nylonba csomagolt kartonokban szállítottak cigarettát.</p>

Miután a két sofőr nem tudott megszabadulni a sár fogságából, a gépkocsikat hátrahagyva elfutott a helyszínről.

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Tornádó akció keretében azonnal értesítették a Vám- és Pénzügyőrséget, akik a helyszínen megállapították, hogy a két autóban együttesen 10.000 doboz Viceroy márkájú adózatlan ukrán zárjegyes cigaretta van.

A pénzügyőrök lefoglalták a közel 6 millió forint értékű szállítmányt, és eljárást indítottak jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetése miatt.

Ezzel egy időben Debrecenben is lecsaptak a Vám- és Pénzügyőrség  munkatársai , akik egy debreceni társasháznál tartottak ellenőrzést. Az udvaron lévő garázsban két személy tartózkodott, a garázs szerelőaknájában pedig 4 millió forintot meghaladó értékű, 9000 doboz LM márkájú, magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök.

A garázsban tartózkodó személyeket a vámnyomozók gyanúsítottként hallgatták ki jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetése miatt.

- Dr. Jánvári Regina -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában