Helyi közélet

2008.09.24. 10:16

Honismereti csúcstalálkozó

<p>Nyíregyháza - A határmenti és határokon átívelő honismereti, valamint közművelődési kapcsolatok rendezvénye lesz. &#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/honismereti-csucstalalkozo/cn/szon-news-km_01-20080924-101513">Bővebben. Információ a honismeretről letölthető <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Nagyszabású országos konferencia házigazdája lesz Nyíregyháza, tágabb értelemben pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

A határmenti és határokon átívelő honismereti, valamint közművelődési kapcsolatok rendezvénye péntektől vasárnapig tart, és a programok csábító élménnyel kecsegtetnek a résztvevők számára.

A nyitónapon házigazdaként dr. Szabó Géza, a Megyei Honismereti Egyesület elnöke üdvözli az ország különböző pontjáról és a határon túlról érkező vendégeket.

A regionális konferenciák ajánlásai alapján hallgathatnak meg szakmai nóvumokat, majd a Múzeumfaluban ismerkednek az épített és a tárgyi emlékekkel.

Szombaton folytatódnak az előadások, ahol többek között a Honismereti Szövetség tevékenysége is górcső alá kerül. A határon túli együttműködéstől a levéltári és a könyvtári kapcsolatokig színes lesz a paletta.

Este Kéry Péter Nyíregyháza című filmjét vetítik le, a Tariménes megyei honismereti lapot pedig Ilyés Gábor, a szerkesztőség tagja mutatja be. Vasárnap a korreferátumokat iktatják a programba, fórum jelleget ölt a konferencia, majd ajánlásokat fogalmaznak meg a további munkához.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában