Helyi közélet

2008.09.13. 09:28

Részegen ki visz majd haza?

<p>Nyírbogát - D. Nagy Lajos, a Bikini énekese elmondta: ritkán jutnak el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. Mozgalmasan telnek az együttes mindennapjai, legközelebb szeptember 12-én 20 órától Szlovákiában lépnek fel. <dia width="900" height="700" alt="Részegen ki visz majd haza? 2008.09.13."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/R_szegen_ki_visz_majd_haza__2008_09_13_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Részegen ki visz majd haza? 2008.09.13." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/Bikini-koncert%20video.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

A Bikini együttes valamennyi tagját megérintette Nyírbogát község szépsége és a közönség szeretete.

Idén sem okozott csalódást a kikapcsolódni vágyóknak a Bogáti Forgatag. Az immár négy esztendős múltra visszatekintő, hagyományokra épülő nyírbogáti mulatságon ez alkalommal is az igényes kikapcsolódásé volt a főszerep. A helyi tehetségek mellett olyan népszerű sztárok léptek a Bogáti Forgatag színpadára, mint a Mandala Dalszínház, Roberto, a mulatós masszőr, s végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a több mint negyedszázada töretlen népszerűségnek örvendő Bikini együttes.

D. Nagy Lajos, a Bikini énekese elmondta: ritkán jutnak el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, először léptek fel Nyírbogáton. Az együttes valamennyi tagját megérintette a település szépsége és a közönség szeretete.

Elismerést kaptak

– Fantasztikus volt a bogáti Bikini koncert! Élmény volt élőben hallani az olyan slágereket, mint a Közeli helyeken, a Megüssem, ne üssem?, az Adj helyet magad mellett, a Kapsz egy képet rólam vagy a Ki visz haza? Szabad időmben magam is zenélek, karaoke-zom. Kedvenc előadóim toplistáján előkelő helyet foglal el a D. Nagy Lajos nevével fémjelzett együttes. A csapat honlapján olvastam, hogy Fonogram Magyar Zenei Díjas lett a Bikini, a 2007-es év hazai rock albuma lett az Őrzöm a lángot című lemezük, Németh Alajos, a Bikini vezetője, szerzője és basszusgitárosa pedig a legmagasabb rangú szakmai elismerést, az Artisjus-díjat vehette át a tavalyi év könnyűzeneszerzőjeként! – mesélte a közönség soraiból egy lelkes rajongó, a borbányai Novák Gyula.

Jelen és múlt

A Bikini együttes történelme 1982-re nyúlik vissza. Legnagyobb sikereit már D. Nagy Lajossal érte el, aki Nagy Feró távozása után, 1985-ben lett a csapat énekese, neve mára összeforrt a zenekaréval. 1992-ben egy fél évtizedes „áramszünet” következett, 1997-ben azonban újjászületett az együttes. A huszonöt éves jubileumra a Bikini elkészítette munkássága legjobb albumát, Őrzöm a lángot! címmel. A lemez dalai - a Bikinire jellemző módon - egyszerre szórakoztatják és gondolkodtatják el a hallgatót, egyszerre rejtik magukban a zenei hagyományokat és a megújulást. A káprázatos gitárszólók – melynek a Bogáti Forgatagban is tanúja lehetett a közönség – Lukács Peta kézügyességét dicsérik, aki 2006-ban vette át Csillag Endre helyét. Érkezése igazi vérfrissítést jelentett, új energiákat szabadított fel a zenekarban.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában