Helyi közélet

2008.09.24. 17:51

Tanárt bántalmaztak a kisdiák rokonai Kocsordon

<p>Kocsord - Csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanújával hallgatott ki szerdán a Mátészalkai Rendőrkapitányság egy kocsordi asszonyt, valamint felnőtt korú fiát és lányát.</p>

17:48: Megpofozta gyereke tanárát

Elcsattant egy pofon a kocsordi Jókai Mór Általános Iskolában: egy tanuló felbőszült édesanyja ütötte meg az intézmény egyik pedagógusát.

– Ebéd után az udvaron játszó gyereksereg között rendetlenkedő első osztályos tanulót a tanító néni büntetésből beültette az udvari épületrészbe, mire negyedikes testvére hazaszaladt, hogy ezt elpanaszolja szüleinek – emlékezett vissza a tettlegességig fajult vita kiindulási pontjára Katona Attila, iskolaigazgató.

Az édesanya ezután két másik, már felnőtt korú gyerekével rontott be az épületbe, és felemelt hangon felelősségre vonta, majd megütötte a tanárnőt. A vita itt nem zárult le, s a hosszas szóváltást követően a szülő igazat adott a pedagógusnak, majd hazament. Az iskola igazgatója ezt követően feljelentést tett a mátészalkai rendőrkapitányságon.

A kistérség egyik legszínvonalasabb oktató-nevelő munkát végző általános iskolájának tantestülete és tanulóifjúsága döbbenten fogadta a történtek hírét.
– Egyedi esetről van szó, ugyan a korábbiakban előfordult már kisebb nézeteltérés, de azt sikerült kezelni – hangsúlyozta Katona Attila, s elmondta, éppen az ilyen esetek elkerülése, valamint a felmerült problémák orvoslása érdekében a cigány kisebbségi önkormányzat képviselője, valamint a gyermekjóléti szolgálat munkatársa hetente tartott ügyeletet az iskolában. Ezt szolgálják továbbá a hátrányos helyzetű, ingerszegény környezetben nevelkedő tanulók felzárkóztatása és beilleszkedésének segítése érdekében uniós pályázati támogatásokkal megvalósított pedagógusképzések.

14:21: A most megtett feljelentés szerint a három személy a helyi általános iskolában még hétfőn fenyegetni kezdte az egyik középkorú tanítónőt, akit aztán a 23 éves fiatalember megpróbált megütni, anyja pedig meg is ütötte.

Az ügy előzménye, hogy a tanítónő az iskola udvarán előzőleg külön ültette és elbeszélgetett a gyanúsított nő elsős kisfiával (a két másik személy testvérével), mert a gyerek többször agresszíven viselkedett osztálytársaival. A 9 éves kisfiú szintén itt tanuló negyedikes bátyja már ekkor szidalmazta a tanárt, majd hazaszaladt rokonaiért, akik erre berontottak az iskolába - tájékoztatta a Szabolcs Online-t Fülp Gergely rendőr főhadnagy.

Kapcsolódó cikkek:
· Dupláztak a pénzügyőrök
· Kerékpártolvajok megyénkben
· Eltiltott autós őrizetben Újfehértón
· Nyíregyházán fogták el
· Tolvaj a buszon Nyíregyházán
· Illegális fegyverjavító

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában