Helyi közélet

2008.09.24. 15:27

Terefere olaszul a Kölcseyben Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Fontosnak tartják a kapcsolatteremtést, egymás kultúrájának megismerését.</p>

Egymásnak adják a kilincset ezekben a napokban a külföldi diákcsoportok a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Az elmúlt héten a németországi Mülheim városából utaztak a megyeszékhelyre fiatalok, hétfőn pedig Olaszországból érkeztek diákok. A nyíregyházi középiskola több külföldi oktatási intézménnyel ápol ugyanis testvériskolai kapcsolatot, s ennek keretében utaznak egymáshoz a nyíregyházi és a külföldi diákok a nyelvgyakorlás érdekében.

A Nápolytól 40 km-re lévő Sarnóból az I.T.C. Guido Dorso középiskolából 15 diák és 2 kísérőtanár – Guido Dorso tanár úr és Enza Di Nino tanárnő – érkezett most Nyíregyházára, hogy szeptember 22-től 29-ig megismerkedjenek a házigazda iskola oktatásával, az ott tanuló nebulók életével és mindennapi munkájával. Az olasz csoport tagjai a kölcseys tanulók tavaszi látogatását viszonozzák, és már az első napon igen jól feltalálták magukat.

Mint megtudtuk, nagyon tetszik nekik a gimnázium és a város, valamint az olaszul tanuló diákok családjainak vendégszeretete. Az egyhetes program során ellátogatnak majd Egerbe, a Hortobágyra, Debrecenbe, a hétvégén pedig Nyíregyháza és környékének nevezetességeivel ismerkednek.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában