Helyi közélet

2008.10.18. 08:07

Katasztrófahelyzet a szivárgó tartály miatt

<p>Nyíregyháza - Ezúttal nem gyakorlat céljából, hanem éles bevetés miatt indult a kárhelyre a tűzoltóság több járművel, valamint a rendőrség és a katasztrófavédelem. Szombat hajnalban áramtalanítani kellett a veszélyhelyzet miatt a Nyíregyháza – Hajdúnánás vasúti szakaszt is, mert szivárgott a gáz. <DIA alt="Katasztrófahelyzet a szivárgó tartály miatt 2008.10.18." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Katasztr_fahelyzet_a_sziv_rg__tart_ly_miatt/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Katasztrófahelyzet a szivárgó tartály miatt 2008.10.18." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/29132/katasztr--fahelyzet-a-sziv--rg---tart--ly-miatt" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/29138/katasztr--fahelyzet-a-sziv--rg---tart--ly-miatt" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Valahol a nyíregyházi állomás környékén észlelték, hogy egy Debrecen felé tartó vasúti teher szerelvény egyik tartályából szökik a nagy nyomású gáz. A robbanás veszély miatt a szerelvényt kihúzták a Császárszállás vasútállomás melletti kis forgalmú területre, ide érkeztek az idő közben riasztott tűzoltók több járművel, és a katasztrófavédelmi szakemberek, a környéket pedig a rendőrök biztosították.

Előbb a szivárgó tartályvagonnál szétakasztották a szerelvényt, majd a vasúti kocsit kitolták egy földúton megközelíthető, ám a közforgalom szempontjából még kisebb forgalmú szakaszra. Ezt követően kezdték meg a mentesítést, és szerencsére a szivárgás helye olyan volt, hogy gyorsan meg lehetett szűntetni, és még a gázt sem kellett átfejteni. A nagy körültekintéssel végrehajtott mentesítés így alig egy bő óra alatt véget ért. A mentesítést végrehajtó egységeket a helyszínen irányították a szintén a kárhelyre érkezett legmagasabb szintű parancsnokok.

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában