Helyi közélet

2008.11.11. 17:21

Brüsszelbe készülnek a szabolcsi dohánytermelők

<p>Nyíregyháza - A november 19-ére az Európai Bizottság székháza elé tervezett nemzetközi dohányos gazdatüntetést az Európai Dohánytermelők Szövetsége szervezi, a Közös Agrár Politika (KAP) reformja kapcsán beígért uniós támogatás-csökkentés miatt.</p>

Ismét brüsszeli demonstrációra készülnek a szabolcsi dohánytermelők, értesült lapunk a termelők döntő többségét magába foglaló termelői csoport, a Nyidoter vezetésétől. A november 19-ére az Európai Bizottság székháza elé tervezett nemzetközi dohányos gazdatüntetést az Európai Dohánytermelők Szövetsége szervezi, a Közös Agrár Politika (KAP) reformja kapcsán beígért uniós támogatás-csökkentés miatt.

A magyar termelők, akik többsége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdálkodó, egy percig nem húzódoznak a tervezett, újabb demonstrációtól Brüsszelben (2 éve már ott voltak az Európa Parlament előtt szervezett első tüntetésen) annál is inkább, mivel a 2010-től kilátásba helyezett KAP-reform a jelenlegi uniós támogatás felétől – hektáronként több százezer forinttól – fosztaná meg őket.

Kapcsolódó cikkek:
· Brüsszelbe mennek a dohányért tüntetni
· Támogatás a dohánytermelőknek

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában