Helyi közélet

2010.04.06. 14:51

Tanodások országos sikere

<p>Nemrégiben Békéscsabán rendezték meg az országos musical- és dalversenyt, a rendkívül magas színvonalú megmérettetésen a nyíregyházi Hang-Szín Musical és Színitanoda csoportja második lett.</p>

– Abban a kategóriában, ahol indultunk, egy musical-t vagy musical-összeállítást kellett bemutatni, mi ez utóbbit választottuk – mondta lapunknak dr. Bánhidiné Maróti Magdolna, a tanoda vezetője. – Részleteket adtunk elő a Jekyll és Hyde, a Hairspray, a Hair, valamint a Rómeó és Julia című musical-ekből, a második hely pedig kiváló eredmény, hiszen a versenyen nemcsak amatőrök, de olyan „félprofik” is indultak, mint amilyenek például a miskolci színház énekes-táncosai. A neves művészekből, rendezőkből, koreográfusokból álló zsűri értékelése szerint mi voltunk a legjobban éneklő csoport, és csak azért nem mi nyertük a versenyt, mert a táncunk nem volt tökéletes. Ez egyébként nem is csoda, hiszen hetente mindössze egyetlen táncpróbánk van, ám a színpadi jelenlétet nagyon jónak értékelték.

A háromnapos versenyen nemcsak a csoport ért el igen előkelő helyezést: a szóló és duett kategóriában Nagy Fruzsina és Moravszki Ákos a harmadik helyen végzett, míg a legjobb női hang kategória különdíját Lakatos Lilla kapta. A tanoda áprilisban jótékonysági koncertre készül: 23-án, pénteken a bujtosi csarnokban Csézy és az Experidance táncegyüttessel közösen lépnek fel, az est bevételét pedig a Beteg gyerekekért alapítvány javára ajánlják fel.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában