Helyi közélet

2010.07.27. 12:09

Borsodi gyerekek Vásárosnaményban

<p>Az árvíz sújtotta borsodi településekről érkezett vendégek pihennek és ismerkednek megyénkkel.</p>

Az árvíz sújtotta településekről érkeztek gyerekek Vásárosnaményba a város önkormányzata és a helyi Forrás Vállalkozói Klub meghívására illetve támogatásával. Ezen a héten élvezhetik a vendégszeretetet, és ismerhetik meg megyénket és a tájegységet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gesztely és Felsődopsza is megszenvedte az árvizet, az itt élőknek nagy segítség, hogy most ötven gyerek táboroztatását vállalta karöltve a vásárosnaményi önkormányzat és a vállalkozók klubja. A kis vendégeket a gergelyiugornyai Garabonciás Táborban szállásolták el, ám aktívan pihennek. Színes és változatos programot állított össze számukra az Eötvös ÁMK igazgatója és helyettese: kedden a Petőfi ÁMK-ban sport, kézműves és egyéb foglalkozásokon vesznek részt, szerdán Tarpa önkormányzata várja őket egész napos kirándulásra, melynek keretében a népi hagyományokkal is megismerkedhetnek a gyerekek.

Csütörtökön Vásárosnamény nevezetességeit tekintik meg, pénteken a szatmár-beregi kiránduláson szereznek majd minden bizonnyal felejthetetlen élményeket. A szombat a szabadprogramokkal telik el, strandolhatnak és fürdőzhetnek az Atlantika Vízi Vidámparkban és a Szilva Gyógyfürdőben, vasárnap pedig a Nyíregyházi Állatparkot keresik fel.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában