Helyi közélet

2010.07.01. 16:02

Carmina Burana a nyíregyházi szabadtéri színpadon

<p>A szegedi Kortárs Balett táncjátéka körbeutazta a Földet, s most Nyíregyházára érkezik.</p>

A Nyíregyházi Szabadtéri Színpadra és a Nyíregyházi Városháza udvarára júliusban és augusztusban három bemutatóval, összesen kilenc előadással köszöntenek be a Nyíregyházi Nyáresték. A Szegedi Kortárs Balett vendégjátékában Carl Orff zenéjére a Kossuth-díjas táncművész, koreográfus Jurionics Tamás készített koreográfiát és így válik láthatóvá július 3–án a Carmina Burana. A darabban egy barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről – emberi mivoltukról.

Különleges látványvilág fogadja a nézőket

A szegedi Kortárs Balett világhírű táncjátéka körbeutazta a Földet. Carl Orff méltán híres zeneművének balettfeldolgozását különleges látványvilágban tekinheti meg a nyíregyházi közönség a mexikói, new yorki, moszkvai, buenos airesi előadások után július 3-án. Finnországtól Spanyolországon át, Tel-Avivtól Mexikóig a világon sok tízezren tapsoltak Juronics Tamás koreográfiájának, melyet most a nyíregyházi közönség is láthat.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában