Helyi közélet

2010.07.26. 16:23

Gyanúsítottként hallgatták ki a dögei polgármestert

<p>Egy olvasónk hívta fel délután szerkesztőségünket, s azt mondta: úgy tudja, a napokban gyanúsítottként hallgatták ki a dögei polgármestert.</p>

Az információt megerősítette dr. Szilágyi László, a Szabolcs megyei főügyészség szóvivője is, aki lapunknak elmondta: a dögei polgármestert július közepén hallgatták ki gyanúsítottként a Kisvárdai Rendőrkapitányságon, közérdekű adattal való visszaélés vétsége miatt.

Az ügy előzménye, hogy a dögei képviselő-testület egyik tagja az önkormányzat gazdálkodására vonatkozó adatokat kért a polgármestertől, ám ő ezt megtagadta. A képviselő pert indított a polgármester ellen, a városi bíróság pedig elsőfokon, majd a megyei bíróság másodfokon állapította meg, hogy a kért adatok közérdekűek, ezért azokat ki kell adni.

A polgármester ennek ellenére sem bocsátotta a képviselő rendelkezésére az adatokat, ezért a testületi tag feljelentette a település első emberét.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában