Helyi közélet

2010.07.20. 15:06

Kakukkfészek a szabadtéri színpadon Nyíregyházán

<p>A Nyíregyházi Nyáresték következő előadása a Kakukkfészek. A kultikus alkotásban az egyik pillanatban még durrannak a poénok, felszabadultan nevethetünk a szereplőkkel együtt az elmegyógyintézetbeli életen, ám a következő percben elkomorulhat az arcunk az életük megpróbáltatásait nézve.</p>

Az előadás remek játéklehetőséget nyújt a színészeknek, emlékezetes élményt garantál a nézőknek, akik együtt láthatják a Bujtor István egykori szerepét alakító nyíregyházi Jászai-díjas Szalma Tamást és a Kossuth-díjas Eperjes Károlyt.

A börtönbüntetésre ítélt piti bűnöző Patrick McMurphy, mint antiszociális elem elmegyógyintézetbe kerül kezelésre. A férfi azt hiszi, hogy így megúszhatja a börtönt és pár hónap után kiszabadulhat, addig pedig megpróbálja jól érezni magát. Teszi ezt részben szórakozásból, de egyre inkább azért is, mert szembesül az intézetbeli embertelen körülményekkel. Ám egyedül nehezen érzi jól magát az ember és McMurphy megpróbálja felrázni apátiájából a többi bentlakót, élettel megtölteni a szürke falakat, borsot törni a főnővér orra alá.

Dale Wasserman Kakukkfészek című darabját a Veszprémi Petőfi Színház társulata mutatja be a Nyíregyházi Szabadtéri Színpadon július 23–25-én, az előadást a társulat az egykori rendező és főszereplő Bujtor István emlékének ajánlja.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában