Helyi közélet

2010.07.05. 19:11

Merev részegen randalíroznak Nyíregyházán!

<p>„A legutóbb egy lány fetrengett a földön, körülötte meg négy másik és azon vitatkoztak, hogy hívják-e a mentőt, mert a földön lévő annyira leitta magát, hogy úgy nyüszített, mint egy farkas. Bizony Isten, én még ilyet nem hallottam – mesélte az egyik randalírozást megelégelő Stadion utcai lakó.</p>

A Stadion utcában található játszótér igazi színfoltja már három éve az ott élő közösségnek, ám a boldogság nem tarthatott sokáig. A gyerekeknek szánt építmény ugyanis közkedvelt parti-hely lett a fiatalok részéről, amely áprilistól szeptemberig pokollá teszi az éjszakákat a „megnyitás” pillanatától kezdve. Paliczné Nagy Ibolya olvasónk így a Stadion utca 26. szám alatti lakosok nevében juttatott el egy levelet szerkesztőségünkhöz, amelyben az áldatlan állapotokról írt. - Éjszakánként hangoskodnak, randalíroznak ismeretlenek, másnap szembesülünk a nyomaival az éjszakai életnek. A környéken lakók nem tudnak nyugodtan aludni a lárma miatt. Több esetben a rendőrséget kértük, hogy küldjék el a randalírozókat, de ezt mindennap nem tehetjük. A játszótéren nagyon sok kisgyermek és kamasz tölti mindennapjait – olvasható a levélben.

A csúszdát is megpróbáltálk felgyújtani

Kilátogattunk a játszótérre, ahol a tér auráját nappal kellemes gyerekzsivaj veszi körül, de azt éjszaka az anyázás, a káromkodás és a hangoskodás helyettesíti. Ezt a lakók érthető módon egyre nehezebben tolerálják, hiszen a csúszda felgyújtásának kísérletétől, a félmeztelenül az asztalon táncolásig már sok mindennek szemtanúi voltak. - Most, hogy megy a VB a napokban sörösdobozokkal fociztak és kiabálták, hogy: „Én vagyok Ronaldo!” S, ha az ember szólni mer nekik még ő járhat pórul. - Én a múltkor hajnali fél ötkor lekiabáltam nekik, hogy fejezzék be a vergődést, de a válasz csak annyi volt, hogy ha nem tudok aludni akkor menjek le. Azt már nem teszem hozzá, hogy mit ajánlottak fel, de az nem tűr nyomdafestéket – tette hozzá egy lakó.

Kattintson a képre és nézze meg a videót!

A problémájuk nem egyedi

A helyiek már mindent megpróbáltak, a folyamatos rendőrségi bejelentésektől, az önkormányzat több fórumán keresztül beszámoltak a problémájukról, amely szerintük könnyedén megoldható lenne. Néhányan úgy vélik, ha elvinnék a fa asztalt a padokkal, abban az esetben nem lenne hol lebzselniük a fiataloknak. Mások azonban a terület őrzését kezdeményeznék. Egyelőre azonban a problémát nem tudják megszüntetni, mivel nincs csendrendelet érvényben a környéken, illetve sokszor a rendőrök sem léphetnek fel határozottan, mivel ritkán érhető tetten a rendbontó magatartás - mesélte egy a harmadik emeleten élő hölgy, akit már a jókedvű fiatalok többször „invitáltak” a szabadtéri buliba.

A probléma sajnos nem nevezhető egyedinek. Ahol játszótér van, a naplemenetét követően a tinédzserek veszik át az irányítást és tartják kezükben azt hajnalig. A magatartás azonban idővel visszaüthet, hiszen az egykoron vergődő fiatalok is megöregednek egyszer, s lehet majd nekik fognak a hozzájuk hasonlóan őrjöngő fiatalok egy napon „kellemes” perceket szerezni.

- M. I., P.A -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában