Helyi közélet

2010.07.28. 10:42

Vidám kísértet a városháza udvarán Nyíregyházán

<p>Vendégeket vár az angol házaspár. Nagyon sok száraz Martini, sok nagyon meghitt teázás, elmélyült társalgás az időjárásról, egy rejtélyes spiritiszta hölgy, egy kis derűs szellemidézés…, de hirtelen minden megváltozik.</p>

Az 1940-es években az angol kritika a “legszellemesebb” vígjátéknak titulálta Noel Coward darabját, a Vidám kísértet-et, mely hazánkban is több nagy, zajos sikert aratott már. E valószínűtlen komédia több mint két óra folyamatos nevetést generál, miközben rávilágít emberien gyarló konfliktusainkra és szerelmi életünk leggyakoribb problémáira is.

A közönség a Nyíregyházi Nyáresték saját produkciójában tekintheti meg az előadást a felújított Városháza udvarának családias, baráti nézőterén olyan kedvelt nyíregyházi művészek előadásában, mint Pregitzer Fruzsina, Horváth László Attila és Gosztola Adél.

A Nyíregyházi Nyáresték speciális módon a színház- és képzőművészet nívós alkotásainak a közönséghez való párhuzamos eljuttatását célozza, elegáns, exkluzív formában. A vállalkozás „filozófiája” épp azt példázza, hogy színházi előadások, koncertek társrendezvényeként, azokkal összeérve, együtt lélegezve létezhessen, működhessen a kortárs képzőművészet. Együtt találják meg az utat a közös-közönséghez, példázva a művészet sokszínűségét és a művészek sokoldalúságát.

Noel Coward Vidám kísértet című túlvilági komédiáját a Városháza udvarán láthatják az érdeklődők augusztus 5–15. között.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában