Helyi közélet

2010.08.03. 10:04

Baleset Nyíregyháza közelében: az autós nem látta a motorost

<p>Elképesztő állítással próbálta védeni a menthetetlen helyzetét egy autós kedden reggel egy karambol nyomán.</p>

A gépkocsi Nyíregyháza felől haladt Nyírszőlős irányába. A Kincs köz vonalát elhagyva egy földútra akart a sofőr kanyarodni, aminek a védett úthoz hasonlóan Westsik Vilmos utca volt a neve. Az enyhe kanyarban elengedte a szemből érkező autókat, majd megkezdte a kanyarodást, nem figyelve az érkező motorosra. A kétkerekű vezetője szinte a padkára menekült, hogy elkerülje az ütközést, ez nem volt teljesen sikeres, de legalább a súlyos sérülést megúszta, a borulást azonban nem.

Az autós hangosan méltatlankodva kérte számon a motoroson a száguldozást, és önmagát semmiképp nem érezte hibásnak, mert a motorost nem látta. A rendőrség eljárást indított a felelősség tisztázása érdekében, ami aligha lehet kérdéses. Az még előfordulhatott, hogy a szabályos sebességgel érkező motoros a lassan kanyarodó autó bal oldali A oszlopának takarásában tényleg nem látszott, de az elsőbbség jogát ez nem fordítja meg.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában