Helyi közélet

2010.08.07. 16:57

Dráma a Bujtosi Szabadidő Csarnokban

<p>Több mint hetvenen keresztelkedtek meg szombat délben Jehova Tanúi nyíregyházi kerületkongresszusán, a legifjabb 10, a legidősebb személy 82 esztendős.</p>

A Bujtosi Szabadidő Csarnokban zajló három napos előadássorozat mára is tartogat látványos és tanulságos programokat – derül ki a „Maradjunk közel Jehovához!” elnevezésű kongresszusi programfüzetből.

A vasárnap 9.20 órakor kezdődő szimpózium Isten nyolc vonzó jellemvonásáról fog szólni. A Biblián alapuló nyilvános előadás, amelynek a címe: „Hogyan közeledhetsz Istenhez?”, olyan kérdésekkel foglalkozik, mint Isten létezése és üzenete, gondolatai, útmutatásai az emberiségnek. A délutáni ülésszakon, 13.45-kor egy különleges, első században játszódó jelmezes drámát mutatnak be Jehova Tanúi, amely arról szól, hogy amikor Isten véget vet a gonoszságnak a földön, meg akarja majd menteni azokat, akik közeli kapcsolatban vannak vele.

– A kerületkongresszus első napján megtanultuk, hogyan tudja jobbá tenni a családtagok közti kommunikációt az, ha minden családtag jó kapcsolatot ápol Istennel. Az utolsó előadás azt vizsgálta, miért kell az Istenbe vetett hitnek tényeken és észérveken alapulnia. A szombati program fő témája az volt, mi mindent tehet valaki, hogy meg óvja a szellemiségét és a jó kapcsolatát Istennel. Örömteli volt látni tegnap a 71 megkeresztelkedőt, akik egy alapos bibliatanulmányozás után úgy döntöttek, nyilvánosan is kifejezik, hogy átadták az életüket Istennek – mondta el Timkó László az egyház sajtófelelőse.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában