Helyi közélet

2010.08.12. 15:11

Díszpolgári cím a Vállajról elkerült irodalmárnak

<p>Díszpolgári címet adományoz Vállaj község önkormányzata augusztus 22-én Papp Tibornak.</p>

Papp Tibor Tokajban született 1936-ban. Nyolc éves korában került Vállajra anyai nagyszüleinek a házába, s ettől kezdve egészen addig, ameddig 1957-ben az ország elhagyására nem kényszerült, vállaji lakos volt. Mindeddig mintegy 25 könyve jelent meg, közöttük az Európa Kiadó által kiadott „Egy kisfiú háborús mozaikja”, melyben a szerző Vállaj hányatott életét és szenvedését mutatja be a II. világháború alatt és közvetlen utána.

A Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével (1996) és József Attila-díjjal (2003) kitüntetett Papp Tibor jelentős avantgárd költőként, a párizsi Magyar Műhely szerkesztőjeként, valamint a számítógépen programozott irodalmi művek nemzetközileg elismert alkotójaként van jelen irodalmunkban . Papp Tibor személyesen veszi majd át a kitüntetést az önkormányzat ünnepségén – tájékoztatta portálunkat Vilmos István, Vállaj polgármestere.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában