Helyi közélet

2010.08.26. 14:58

Fényesedő szállodai csillagok Nyíregyházán

<p>Százmilliókat nyertek a nyíregyházi panziók a szálláshelyek és szolgáltatások fejlesztésére.</p>

– Négy panzió, ebből három Sóstón, csaknem 600 millió forint támogatás, hetven plusz szállodai szoba Nyíregyházán – mondta egy keddi sajtótájékoztatón Csabai Lászlóné, a megyeszékhely polgármestere. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapjáról kiderült, a Blaha, a Siesta és a Tölgyes Panzió, valamint a Hotel Pagony lett a kedvezményezettje az Észak-alföldi Operatív Program kereskedelmi szálláshelyek komplex fejlesztésére kiírt pályázatnak.

Minőségi váltás

– A 400 millió forintos, jelentős európai uniós támogatással megvalósuló bővítés után a jelenlegi 12 szobás Blaha Panzió 28 szobával várja majd a vendégeket – tudtuk meg Mogyorós Judit tulajdonostól. A beruházás kategória váltást is hozhat, hiszen így a panzió 4 csillagos szállodáig bővülhet. Lift, wellness és szekcionálható konferenciateremmel is kiegészül az épület, de a tulajdonos döntésétől függően apartmanhotellé is alakulhat a Blaha. Az Élményfürdő, az Állatpark közelségére fókuszálva megőrzik a gyermekbarát légkört is. – Érvényes építési engedélyünk van, a kivitelezést legkésőbb 2011. októberéig kell elkezdenünk és két év alatt kell befejezni. Az igények pedig alátámasztják, szükség van Sóstón új, minőségi szálláshelyekre – mondta Mogyorós Judit.

Melegkonyhás étterem is

Az egyedülálló természeti környezetben elhelyezkedő Siesta Panzió ideális helyszíne az üzleti- és konferencia turizmus, a pihenni és kikapcsolódni vágyó üdülő- és vadász turizmusnak – olvasható az NFÜ honlapján a projektösszefoglalóban. A jelenlegi szálloda egyik hátránya, hogy nem rendelkezik a szabadidő egészségbarát eltöltését lehetővé tevő wellness részleggel. A másik hátrány, hogy a jelenlegi épület nem alkalmas nagyobb számú vendég fogadására. A program során a panzió jelenlegi 8 szobáról 25 szobára bővül, wellness részleget és melegkonyhás éttermet alakítanak ki, valamint a II. osztályú panzió besorolás 3 csillagos szállodává változik, hat új munkahelyet is teremtenek. A beruházás összköltsége csaknem 600 millió forint.

Teljesen akadálymentesített

A korábban csak Tölgyes Csárdaként üzemelő ingatlan emeletráépítéssel panzióként, négy csillagos szálláshelyként működik majd, valamint teljes körű korszerűsítéssel újra megnyitjuk a három különböző méretű és funkciójú éttermi termet is – mondta Puskás László, a Tölgyes 99 Kft. igazgatója. A 220 millió forintos beruházás – a pályázati támogatás összege 85 millió forint – eredményeként tíz szobás panziót alakítanak ki, teljesen felújítják az éttermet, korszerű eszközöket szereznek be és kapcsolódó szakmai szolgáltatások is fejlesztik. – A teljesen akadálymentesített Tölgyes Panzióban a beruházással 14 új munkahelyet is teremtünk – mondta az igazgató.

Korszerűbb technológiák

– A jelenleg is működő kereskedelmi szálláshelyünk korábbi panzió részének felújítását, bővítését, minőségi fejlesztését, komfortfokozatának növelését kívánjuk elvégezni – olvasható a Hotel Pagony projektismertetőjében. – A jelenleg 56 lakóegységgel rendelkező szállodakomplexumot újabb 22 lakóegységgel kívánjuk bővíteni. A meglévő étterem berendezési tárgyait magasabb színvonalúra cseréljük. Korszerűsítjük a mosoda- és konyhatechnológiát, valamint a szállodai beléptetőrendszert. A fejlesztés eredményeképpen lehetőségünk lesz a jelenlegi állományi létszámunk hosszú távon történő megőrzésére is. A megítélt támogatás összege több mint 175 millió forint.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában