Helyi közélet

2010.08.13. 10:54

Ki tervezte az eredetit?

<p>Örömmel és várakozással telve vettem részt Jehova Tanúi múlt heti, háromnapos „Maradjunk közel Jehovához!” témájú kongresszusán.</p>

Ezek az alkalmak azért fontosak, mert segítenek, hogy megalapozott legyen a hitünk a Teremtőben. Ehhez kaptunk segítséget a pénteken megjelent két új füzetből, amely „Az élet eredete – 5 kérdés, aminek érdemes utánajárni”, illetve az „Egy Teremtő keze műve az élet?” címet viseli. A legtöbb fiatalhoz hasonlóan, én is találkoztam az iskolában az evolúció elméletével.

Sokan dilemmáznak azon, miben is higgyenek. Az új kiadványok beszélnek a teremtési beszámolóról a tudomány szemszögéből, az evolúció feltevéseiről, és a tényekről. Részletes leírást kapunk az élet legalapvetőbb, és legkülönlegesebb eleméről, a sejtről. Nekem a „Ki tervezte az eredetit?” című rész tetszett a legjobban, amelyből kiderül: a biomimetika tudományág tudósai olyan termékeket terveznek, amelyek leutánozzák a növények és állatok felépítését és tulajdonságait. De kinek jár valójában az elismerés az eredeti elgondolásért?

Vizsgálódásra késztet mindenkit

A füzetek nem azért készültek, hogy konfliktust okozzanak olyan személyekben, akik nem hisznek Isten létezésében. Céljuk sokkal inkább az, hogy vizsgálódásra késztessenek mindenkit, előítéletek nélkül: vajon megalapozottak-e a nézeteink ebben a témában. Arra is rámutatnak, miért számít nagyon is az, hogy milyen nézeteket vallunk az élet eredetéről, és ésszerű-e hinni a Bibliában. Vasárnap egy DVD-t is kaptunk: „Jehova Tanúi – Szabadulás a sötétségből” címmel.

Ez az egyórás film azt mutatja be, hogyan indult a Tanúk munkája, milyen nehézségeket kellett legyőzniük, és hogyan sikerült megszabadulni a nem Biblián alapuló tanításoktól. Ha a füzetekből valaki szeretne egy személyes példány kapni, kérhet a Tanúktól.

Deme Zsuzsa, Tiszavasvári

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában