Helyi közélet

2010.08.31. 17:40

Nem érdemes lemaradni

<p>Sok helyszínen a rendezetlen tulajdonjogi viszonyok akadályozzák a lerakók közös rekultivációját.</p>

A lezárt hulladéklerakók rekultivációját egységesen kezeli és oldja meg az a kétfordulós pályázat, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Beteg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás készít. Az első fordulót sikeresen vették, előkészítették a programot, most a kivitelezésen a sor.

– A tét nem kicsi: megyénkben 169 lerakó rekultivációjához szeptember közepén szeretnénk benyújtani a pályázatot, melynek beruházási értéke elérheti a 10 milliárd forintot. Ez az összeg 100 százalékos támogatással is elérhető – hangsúlyozta kedden a társulás elnökeként Seszták Oszkár. A pályázaton kizárólag azok a lerakók vehetnek részt, ahol az önkormányzat vagy az állam a tulajdonos, az ingatlan művelésből kivett terület, mely per-, teher- és igénymentes.

– Azok a lerakók, amelyek tulajdoni viszonyait igazoló dokumentumok nem érkeznek be hozzánk ezen a héten, nem szerepelhetnek a rekultivációs programban. Ebből eredően ezeknek az önkormányzatoknak saját maguknak kell majd eleget tenniük a környezetvédelmi kötelezettségeiknek – figyelmeztetett az elnök.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában