Helyi közélet

2010.08.04. 14:19

Szeressük, védjük a természetet

<p>Aki az elmúlt hónapban a Gávavencsellői Kacsató környékén járt, nem is gondolta volna, hogy 2010-ben lehetőség lesz a Tiszaparti Horgász Egyesület Házi Horgászversenyének megrendezésére. Hiszen a rendkívüli csapadékos időjárás következtében a Kacsató víz szintje nagymértékben emelkedett és felbecsülhetetlen károkat okozott a természetben és a halállományban.</p>

Az árvíz levonulta után az egyesület vezetősége – Barnóth László, Horváth Béla, Ifj. Szőnyi István és Ifj. Turkó Sándor önzetlen segítségének köszönhetően – mindent megtett azért, hogy az áradás utáni károkat minél előbb helyreállítsák. A segítő kezek 6 mázsa ponty telepítésében is teljes mértékben szerepet vállaltak. Így 2010. augusztus 01.-én ápolt, rendezett környezet várta a fiatalokból és idősebbekből álló 48 lelkes horgászokat.

Az idei horgászversenyt megtisztelték jelenlétükkel: Virág Imre a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei horgászszövetség elnöke, Pernyák Sándor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Doránt Vilmos a Laguna 2D Kft. tulajdonosa és Laszkovszki Miklós a Spinkler Tűzvédelmi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft tulajdonosa.

Napközben a tiszaberceli Tarjányi István – aki már 10 éve minden alkalommal vállalja a „versenylázban égő” horgászok szakácsának szerepét – idén üstben készítette el a finom babgulyást.

A versenyt lezáró kürtszót követően kezdetét vette a mérlegelés, majd a támogatók – Juhász Ferenc országgyűlési képviselő illetve Doránt Vilmos a Laguna 2D Kft. tulajdonosa – által felajánlott díjak átadására is sorkerült.

A verseny eredményei

Felnőtt kategóriában:

 1.helyezett: Ifj. Feller János - Gávavencsellő
2.helyezett: Id. Sárosi István - Buj
3.helyezett: Toma János - Gávavencsellő
4.helyezett: Pásztor Miklós - Gávavencsellő
5.helyezett: Ifj. Kozma Sándor - Nyíregyháza

Gyermek kategóriában:

1.helyezett: Ifj. Gyurina János - Gávavencsellő
2.helyezett: Kanyuk Kevin - Gávavencsellő
3.helyezett: Váradi Bertalan – Gávavencsellő

 

 

 

 

 

 

 

Különdíjban részesült a legfiatalabb versenyző Fodor Melinda – Buj, a legidősebb versenyző Kónya József – Gávavencsellő, a legeredményesebb női versenyző Kozma Sándorné – Nyíregyháza és a legnagyobb halat fogó versenyző: Kónya Attila – Gávavencsellő.

A szép nyári időjárásnak és a kellemes társaságnak köszönhetőn az egész nap kellemes, jó hangulatban telt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában