Helyi közélet

2010.08.27. 19:05

Trauma a közlekedésben Nyíregyházán

<p>A szeptemberi tanévkezdés önmagában is felforgatja a megyeszékhely nyugalmas nyári közlekedését, most azonban az útfelújítások miatt még több türelemre lesz szükség.</p>

– Szerda reggelre valamivel kényelmesebb lesz a helyzet az Egyház és Síp utca kereszteződésében – ígéri Zolnai Gábor, a városháza közlekedésmérnöke. A Mártírok terénél már elvégezték a csomópont alatti távfűtési aknák cseréjét, majd a visszamart felület hétfőn új aszfaltburkolatot kap. Kedden már a több szakaszban elkészülő korszerűsítés újabb szakaszát táblázzák ki, visszakerül a forgalom a Síp utcán egy sávba. Szerdán pedig a lámpákat igazítják az új forgalmi rendhez – sorolja a teendőket Zolnai Gábor. A Bethlen Gábor utca aszfaltozását követően a forgalom visszakerül az eredeti állapotba.

– Az Iskola utcán kialakított ideiglenes forgalmi rend már a végleges rend egyben – figyelmeztet a közlekedési szakember, a Szent István utca kétirányúsítása és a kanyarodó sávok közelsége miatt az utca elején a későbbiek során már nem lehet parkolni.

A tanévkezdéskor nem csak a gépjárművek, hanem az autóbuszok száma is megnő Nyíregyháza útjain. – Próbálunk megoldást találni arra, hogy a nagy közlekedési fennakadásokat elkerüljük, de türelmet is kérünk a közlekedőktől. Általános tapasztalat, hogy szeptember első heteiben, míg be nem áll a reggeli rutin, van trauma a városi közlekedésben, ami aztán szépen lecsillapodik.

Csak szabályosan

Az évtizedek óta taxizó Gábor azt mondja, fel lehet készülni a tanévkezdés és útfelújítás miatti káoszra. – Ha mindenki betartja a közlekedési szabályokat, ha nem az utolsó pillanatban indul el otthonról és tudomásul veszi a jelenlegi helyzetet, akkor nem fog bedugulni a város. Lesznek reggeli nehéz időszakok, de arra nem számítunk, hogy feloldahatatlanul beszoruljon a belváros.

Vigyáznak a diákokra

Miként tavaly, az idei tanévkezdéskor is rendőrök és polgárőrök gondoskodnak arról, hogy a kisdiákok épségben eljussanak az iskolába. – Szeptember első heteiben a polgárőrökkel közösen kiemelt rendőri jelenlét lesz azon általános iskolák környékén, ahol ez indokolt. Nemcsak a diákok biztonságos közlekedését segítjük elő, fokozott figyelmet fordítunk a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, a tilosban parkolókra, a gyalogátkelőhelyek megközelítésére – mondta Fülöp Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság szóvívője.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában