Helyi közélet

2010.09.10. 11:02

A nyolcadikon lobbant lángra a fénymásoló Nyíregyházán

<p>Egymás után érkeztek a nyíregyházi belvárosba a tűzoltók péntek reggel, de sziréna nélkül, amiből a tapasztaltak már kitalálták, hogy parancsnoki ellenőrző gyakorlat van.</p>

A Szarvas utca 1-3. toronyház nyolcadik emeltén keletkezett elektromos zárlat miatt tűz, ami nyomán lángra lobbant egy fénymásoló. A feltételezett kárhelyre siettek a szerkocsik és a magasból mentő is. Értesítést kaptak a mentők, majd kiürítették az épületet. Eközben kintről a levegőbe emelkedett egy tűzoltó a magasból mentővel, hogy ellenőrizze az épületet, bent pedig légző palackok segítségével gyalog haladtak emeltről emeletre a lánglovagok az áramtalanított lépcsőházban.

A feltételezett sérülteket ellátták, majd az oltást követően értékelték a gyakorlatot. Az időre végrehajtott feladat az épületben dolgozók és a közelben lakók számára jelezte, milyen gyorsan avatkoznának be a tűzoltók valódi vészhelyzetben. A visszaszerelést követően a tűzoltók a laktanyába vonultak, ahol remélhetően csak készenlétben kell maradniuk, de bevetésre nem indulnak.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában