Helyi közélet

2010.10.14. 14:00

Digitális táblák Bökönyben

<p>Bököny - Nagyszabású informatikai fejlesztések a bökönyi iskolában a diákok érdekében.</p>

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 1.1.1. pályázat „Szívvel-lélekkel diákjaink érdekében” című projekt nyitó rendezvényét október 11-én tartották meg a bökönyi Sport Étteremben. Piskolczi Géza, az előző ciklus polgármestere kiemelte, hogy ezt a pályázatot 2008-ban az önkormányzat indította el együttműködve a Barota Mihály ÁMK Iskolai Tagintézményével. Gyalogné Lovas Irén, a lakosság által most megválasztott polgármester asszony gratulált a pályázatot elindítóknak és a végrehajtásban szerepet vállalóknak. Sok sikert kíván a gyermekeknek, a pedagógusoknak az eszközök használatában. Ködöböcz Zoltán megbízott iskolaigazgató hangsúlyozta, hogy az informatikai fejlesztések szükségesek a korszerű oktatástechnológia megvalósításához az iskolában. Tájékoztatót nyújtott az intézményben folyó jelenlegi oktatás módszertani helyzetről, az informatikai eszközök használatáról.

Minőségi változás

Vastag György igazgatóhelyettes és projektmenedzser részletes tájékoztatást adott a projektről. A jelenlegi infokommunikációs fejlesztéseket a világon az ipari forradalomhoz hasonlította, amelyre mindenkinek rá kell hangolódnia. Ezek szerint Bökönyben a 10 millió 736 ezer 110 Ft felhasználásával 8 tanterem digitalizálása valósul meg (digitális tábla, laptop, projektor, digitális tananyag kiépítésével), egy tantermet korszerű személyi számítógépekkel és szerverrel fognak berendezni, valamint a wifi rendszer bevezetése is megtörténik az intézmény területén az iskola felhasználói érdekében. Bízik abban, hogy a pályázat végrehajtása határidőre, legkésőbb 2010 november végéig megtörténik és a gyerekek és a pedagógusok örömmel fogják használni az eszközöket. Ezen beruházás pedig minőségi változást fog jelenteni az iskolai tanításban-tanulásban - tájékoztatta portálunkat Bobikné Sándor Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában