Helyi közélet

2010.10.13. 15:43

Disputa foglalkozások a záhonyi középiskolában

<p>Záhony - Mikó Gábor, a fővárosi székhelyű Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) trénere tartott disputa foglalkozásokat kedden és szerdán a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégiumban.</p>

Kedden a Dr. Béres József Kollégium elsős és másodikos diákjai fejleszthették vitakultúrájukat a tréner érdekes és változatos egyéni, kiscsoportos feladatai és moderálása nyomán, ma pedig az osztályfőnöki órák keretében öt közösségben is olyan témák kerültek terítékre a viták során, mint például az állampolgári részvétel és az önkéntesség.

Az Alapítvány és a középiskola kapcsolatának előzménye az a kommunikációs képzés-sorozat volt, amelyet még májusban indított el „Rólunk van szó!” címmel a DIA az észak-keleti megyék ifjúsági és civil szervezetei, informális csoportjai részére, s amelyen a Dr. Béres József Kollégiumért Alapítvány diákaktivistái képviselték a határvárosi tanodát.

Hatékonyabb érdekképviselet

A kurzus célja volt, hogy segítse az ifjúsági szervezetek hatékonyabb érdekképviseletét, a szervezeti kommunikációt, a társadalmi párbeszédben való részvételt, a vitakultúra fejlesztését. A kétszer három napos képzések és kétszer egynapos szakmai műhelyek változó helyszínnel májustól augusztusig Miskolcon, Nyíregyházán és Egerben kerültek lebonyolításra. A résztvevők számos hasznos információt és gyakorlati tapasztalatot szereztek a képzések során a szervezeti kommunikáció és a projektmenedzsment terén.

- Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában