Helyi közélet

2010.10.14. 16:05

„Lemészároltak 16 kutyát Nyíregyházán!”

<p>Nyíregyháza - Városvitázóink abban bíznak, országos botrány lesz az egyetlen nap alatt elaltatott jószágok ügyéből.</p>

Megdöbbentett, hogy befogtak 16 kutyát a Guszevben, jól le is fényképezték őket (még utoljára), s már el is altatták mindet. Szó nélkül, egy napon belül! Esélyt sem adtak nekik, hogy valaki befogadja őket. Hát ez aztán a példás gyorsaság! Talán ha a kátyúzást, a parlagfű-kaszálást vagy a csatornaépítést lehetne legalább ilyen tempóban csinálni, máris előrébb tartanánk. De valahogy mndig gyorsabban megy kivágni egy fát, elaltatni egy kutyát, mint valamit megjavítani.

Megérdemeltek volna egy esélyt

Tavasszal az országos sajtót bejárta a Demecserben befogott kutyák története. Tudomásom szerint a Dunántúlra is vittek belőlük állatbarátok, olyan emberek akik nem azt nézik, van-e pedigréjük, hányadíziglen díjnyertes szülőktől származnak, hanem azt, hogy kutya. Érző, szerető, gondoskodásra vágyó lény. Talán a nyíregyházi kutyák is megérdemeltek volna egy esélyt, ahogy a demecseriek. Talán a nyíregyházi kutyák egy része is befogadóra talált volna, ahogyan szinte minden demecseri kóbor kutya, akik kedvéért még átmeneti telepet is létrehoztak akkor a kisvárosban. Nyíregyházának van gyepmesteri telepe. A mi Picurkánkat is innen fogadtuk örökbe. Piszkosan, félénken, egy-két nap választotta el az altatástól. Neki annyi hibája van csak, hogy tőből hiányzik a farka. Letépték, vagy levágták rossz gyerekek, gonosz felnőttek. Nekünk így is kellett...– írja Cservenyák Katalin.

Feleljen a tetteiért!

Lemészároltak 16 kutyát, csak hogy ne legyen velük gond tovább – reagált Tóth Péter. – Felháborító, ahogy megy a nagy hazudozás, csakúgy, mint minden hasonló helyzetben, amikor kiderül, hogy valaki nagyot hibázott. Én bízom abban, hogy országos botrány keveredik ebből, és hogy a gyepmesteri telep injekciós tűjét használó, és/vagy az arra utasítást adó személy felelni fog a tetteiért. Bizony, jobb sorsa is lehetett volna annak a 16 ördögnek – írja Tóth Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában