Helyi közélet

2010.10.15. 07:27

Megalakult a Jobbikos többségű testület Tiszavasváriban

<p>Tiszavasvári - Csütörtökön ünnepélyes keretek között elfoglalhatták helyüket a megválasztott és a kompenzációs listán bejutott önkormányzati képviselők Tiszavasváriban.</p>

Az alakuló ülés himnusszal kezdődött, majd Ráduly Sándorné Dombrádi Erszébet korelnök köszöntötte a képviselőtestület tagjait, és a meghívott vendégeket, majd megnyitotta az ülést.   Az eskütétel után a képviselők átvehették megbízólevelüket a 12 főre csökkentett képviselőtestületben, valamint a polgármester is. A Jobbik 8 fős frakcióval többséget szerzett a testületben, a Fidesz–KDNP 2 képviselővel a NOE Tiszavasvári szervezete 1 képviselővel, míg függetlenek 2 képviselővel képviselik a választók érdekeit a település vezetésében.

Maradt a havi költségtérítés

A testület egyhangúlag megszavazta Fülöp Erik polgármesteri illetményét, amelynek összege bruttó 520 ezer forint, amihez még 104 ezer forint költségtérítés jár havonta. Ezután Dr. Fülöp Erik polgármester azt javasolta, hogy a képviselők ne tiszteletdíjat, hanem számla ellenében havi 35 ezer forint költségtérítést kapjanak. A Jobbik egyik választási ugyanis az volt, hogy képviselőik lemondanak a tiszteletdíjukról. Az ellenzék részéről Fideszes és független képviselők erre úgy reagáltak: a napirendi pont nevetséges színjáték kategóriájába tartozik, hiszen nem történt más, csak az eddigi 35-40 ezer forint tiszteletdíjat a Jobbik átnevezte költségtérítésnek. Hozzátették: ráadásul a számlagyűjtögetés "mutyizásra" ad lehetőséget, ezért egyénileg kellene a képviselőknek dönteni arról, hogy lemondanak-e a tiszteletdíjukról vagy sem. A képviselők végül a tiszteletdíj helyett a költségtérítést szavazták meg.

Császár József lett az alpolgármester

Ezután az alpolgármester megválasztása következett, amelyre Dr. Fülöp Erik polgármester Császár Józsefet javasolta. A képviselők titkos szavazással 7 igen, 4 nem és 1 tartózkodással elfogadták a jelölt személyét a tisztségre. Ellenzéki képviselők ekkor azt kifogásolták, hogy Császár József a megyei közgyűlésnek is tagja , és onnan is jelentős tiszteletdíjat vesz fel havonta, Azt kérték a társadalmi alpolgármesteri tisztségért - szem előtt tartva a város rossz anyagi helyzetét valamint választási igéretét megtartva - már ne vegyen tiszteletdíjat. A a testület Jobbikos többsége ezután az alpolgármester javadalmazására bruttó 251.125 Ft havi illetményt szavazott meg.

- Balogh Tamás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában