Helyi közélet

2010.10.28. 17:19

Viszlát neonfényű művirág, itt a szavanna-tál!

<p>Néhány nappal halottak napja előtt körbenéztünk a virágpiacon, hogy kiderítsük, idén melyek a leginkább kelendő koszorúk, s vajon ebben az évben is találunk-e még neonszínben úszó fröccs-öntött borzadványokat!</p>

Kevesebb a neonfényben úszó művirág!

A virágpiacon sétálva meglepően egysíkúnak hatott a választék, hiszen csak elvétve láttunk olyan koszorút, amely az árusítójától két méterre ne lett volna megtalálható egy másik standon. Pozitívumként említhetjük azonban, hogy szinte kiirtásra kerültek a korábbi években nagy megrökönyödést kiváltó neonszínű fröccs-öntött koszorúk és az ízléstelen művirágok. - Idén nincs annyi művirág – erősítette meg észrevételünket egy eladó, majd hozzátette – most sokan keresik a naturális, tobozból és egyéb természetes anyagból készült koszorúkat, de a vágott virág is jól menne, de azzal mindössze annyi a probléma, hogy a vásárlók tartanak a fagyoktól, így sokszor visszariadnak az élő virág vásárlásától.

Ezer forint alatt nincs koszorú?

A virágárusok többsége elmondta, hogy annak ellenére, hogy idén sincs akkora nagy forgalom, de némiképp jobba kereslet, mint a tavalyi évben, viszont a nagy forgalmat a hétvégére várják. Megtudtuk, hogy a vásárlók jellemzően az olcsóbb és a közepes árfekvésű koszorúkat keresik 1500-2000 forint körüli áron, de mint azt mi is tapasztaltuk ezen a téren is a határ gyakorlatilag a csillagos ég. Az eladók vélekedését némiképpen árnyalja egy-két általunk megkérdezett vásárló, hiszen ők elmondták, hogy szinte eltűntek a 600-800 forintos koszorúk, 1200 forint alatt például alig lehet találni, így pedig nem véletlen, hogy az ezressel kezdődő termékek fogynak a leginkább. Ezt a megállapítást mi is meg tudjuk erősíteni, érzékelhetően összébb zárult a kínálat-olló, s mi is csak elvétve találtunk ezer forint alatti koszorút.

Kattintson a képre a videóért!

Hódít a szavanna-tál!

Kínálat szempontjából, ahogy korábban már említettük, meglepően hasonló a standok árukészlete, de több helyen találkoztunk olyan újdonsággal, mint például az eladók által csak szavanna-tálként említett „koszorú”. A szavanna tál lényege gyakorlatilag az alapot képező „szivacsból” áll, amelybe a készítők beleszúrják a különféle dekorációkat és növényeket, majd azt egy tálra helyezik, így biztosítható a „koszorú” nedvesség utánpótlása.

Elég a giccsből! - kevesebb ízléstelen koszorú fogy

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a virágpiacon árusítók mennyire érzik a közelben lévő áruházak negatív hatását, de ezzel kapcsolatban csak pozitív visszajelzéseket kaptunk – Az emberek kezdik megtapasztalni, hogy az olcsóbb, műanyag temetői dekorációk olyannyira ízléstelenek, hogy inkább rászánnak egy kicsivel többet, de valami szebbet visznek magukkal majd a temetőbe.

-M.I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában