Helyi közélet

2010.10.29. 15:38

Vörösiszap katasztrófa: Iparosok az iparosokért

<p>Felhívás a vörösiszap katasztrófa sújtotta térség károsult kisvállalkozóinak megsegítésére.</p>

A vörösiszap kisiparos műhelyeket, berendezéseket, raktárkészleteket semmisített meg. Kisvállalkozók és alkalmazottak maradtak otthon és munkahely nélkül Devecser és Kolontár térségében.

Az Ajka-Devecser és Térsége Ipartestület megkezdte a kisvállalkozói károk felmérését, 100 ezer forint felajánlásával elkülönített számlát nyitott a károsult kisvállalkozások megsegítésére. Megállapodott az érintett önkormányzatokkal, hogy a felajánlások odaítélésében közösen döntenek.

Támogatás az újrakezdéshez

Az IPOSZ Országos Elnökség és az Ajka-Devecser és Térsége Ipartestület felhívja az ország ipartestületeit, szakmai szövetségeit és tagságát, hogy lehetőségeikhez mérten nyújtsanak segítséget a kárt szenvedett társaiknak.

A vállalkozások összefogása, szolidaritása és támogatása erőt adhat az újrakezdéshez, a szolgáltató és termékelőállító műhelyek újjáépítéséhez, a kétkezi munka eszközeinek beszerzéséhez, a lakosságot szolgáló tisztes ipar működéséhez.

A felajánlásokat az alábbi banki számlaszámra várják: 11748038 – 20026745 Adományszámla Ajka-Devecser Térsége

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában