Helyi közélet

2010.12.17. 12:04

Szándékos bűncselekményért nincs enyhítés

<p>Közúti veszélyeztetés bűntettének vádjával állt a megyei bíróság dr. Fázsi László vezette fellebbviteli büntetőtanácsa elé B. Miklós ( a tanács tagjai voltak dr. Fekete Magdolna, és Lengyelné dr. Katona Piroska).</p>

A vádirat szerint a férfit Kocsord belterületén állították meg 2008. november 11-dikén a VPOP tagjai, majd amikor az autó iratait kérték, a már átadott igazolványokat dulakodás közben felmarkolva gázt adott a járművezető, emiatt az egyik pénzügyőr elesett de az autóst megállították. A kocsiban csempészett cigaretta volt, így a közúti veszélyeztetés mellett emiatt is eljárást indítottak ellene, a 3 millió forintos autót elkobozták. Az első fokon eljáró városi bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki és 1,5 év börtön főbüntetésre ítélte, aminek végrehajtását 3 évre felfüggesztették. Emellett a járművezetéstől is eltiltották 1,5 évre.

Két év eltiltás jogerősen

Az ítélet ellen eltérő irányú fellebbezést nyújtottak be, így került a fellebbviteli tanács elé. A vádhatóság nem képviselte magát a tárgyaláson, de fellebbezését fenntartotta, a védelem indítványozta, hogy a cselekményét beismerő és megbánó vádlott visszakaphassa a jogosítványát. A bíróság végzésében a főbüntetést helyben hagyta, a mellékbüntetés mértékét azonban felemelte 2 éves eltiltásra. Az indoklásban kiemelte, hogy a közúti közlekedésre jogosító igazolványt nem azért adja ki a hatóság, hogy azzal szándékos bűncselekményt kövessenek el. Az ítélet jogerős.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában