Helyi közélet

2011.01.24. 16:13

Böllérverseny rekordkísérlettel Napokoron

<p>Napkor - Már 35 csapat jelezte részvételét a napkori nagyrendezvényre.</p>

Bár a finom falatokká átlényegült mangalicák lesznek ezúttal is a főszereplői a Napkorona Udvarház január 29-diki disznótoros mulatságának, annak a közel húszezer látogatónak is feledhetetlen élményt szeretnének szerezni a rendezők, akikre számítanak az immár X. Sunshine Böllérversenyen - ígérte Spinyhért Zsolt, Napkor polgármestere a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján.

A már messze földön is híres idegenforgalmi látványossággá nőtt rendezvény főszponzora idén a Sunshine Rádió, amely - a ügyvezető igazgatója, Balog Béla szerint - abban kíván segíteni, hogy ennek a megyei nagyrendezvénynek az országos vonzereje kiteljesedjen, minél tovább fennmaradjon.

365 méteres kolbász a cél

Ami a vonzerőt illeti, most sincs ok panaszra. Máris 35 csapat jelezte részvételét, köztük - a böllérverseny nemzetközi jellegét domborítva - néhányan a szlovák, ukrán, román határ túloldaláról. A többség azonban nyilván megyénkből, illetve az ország határain belülről érkezik. Utóbbiak közül a debreceni „Markovits Márkó és Brátai„ társaságot a sajtótájékoztatón képviselő Markovits Bea országos rekordkísérletet jelentett be: a jelenlegi 200 méteres hazai csúccsal szemben a céljuk nem kevesebb, mint egy 365 méteres kolbász. A hazai versenyzők között ismét ott lesz a 4 For Dance és az RTL Klub csapata, jelentette be személyesen a két „csapatfőnök„: Gál Sándor, illetve Szakáll Miklós.

A közönség nívós szórakoztatásáról ezúttal sem mondanak le a rendezők. A délutáni Magna Cum Laude koncert után hirdeti majd a ki a szakavatott zsűri a „legjobb kolbász, -hurka, -toroskáposzta, -fogópálinka, -forralt bor, -böllér, -csapat„ és „legszebb porta„ verseny győzteseit.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában