Helyi közélet

2011.01.13. 13:16

Tisztújítás a „vizeseknél”

<p>A Magyar Hidrológiai Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete 2011. január 11-én tartotta tisztújító vezetőségválasztó taggyűlését.</p>

A megválasztott elnök Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője lett, aki már az előző négyéves ciklusban is betöltötte ezt a posztot. A szervezet alelnökének Mészáros Józsefet, a Nyírségvíz Zrt. szennyvízágazat vezetőjét választotta a tagság. A titkári teendőket Fülöp Tamás, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság fiatal mérnök-ügyintézője fogja ellátni. Az új elnök, alelnök, titkár és a 6 fős vezetőség ismételten 4 évre kapta meg a mandátumát.

1917-ben alakultak

Az MHT országos szervezete 1917-ben alakult. A szervezet fő célja, hogy előmozdítsa és keresztülvigye a tudás és tapasztalatcserét a szakemberek között a vizes tudományok és a technika változó területein. A társaság országosan szakosztályok keretében végzi munkáját. Területi szervezeteket működtet többnyire a megyék székhelyein.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezet elődje Nyíregyházi Csoport néven 1960-ban alakult. A megyei szervezet jelenleg 120 egyéni és 9 jogi taggal büszkélkedhet.

- Györke László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában