Helyi közélet

2011.03.01. 14:56

Magyar Államkincstár: Több ezer nagycsaládos kérte a gázártámogatást

<p>Március végéig dolgozzák fel a gázfogyasztáshoz járó kedvezményre beérkezett igényeket.</p>

– Eddig 4720 igényt regisztráltunk – tájékoztatta portálunkat Kassai László Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának vezetője. Hozzátette: ez még nem a végleges adat, hiszen nincs benne a még postán lévő igénylések száma. Akik hétfő éjfélig postára adták, azok még határidőben lévőnek számítanak. A február 28-a jogvesztő határidejű volt, aki nem nyújtotta be az igénylését, az ebben az évben már nem részesülhet földgáz árkedvezményben.

Március végéig fedolgozzák

A Magyar Államkincstár a beérkezett igényeket március végéig fedolgozza. – A hiányosan érkezett lapokkal kapcsolatban az ügyfeleket hiánypótlásra fogjuk felszólítani, melyre 8 napon belül kell választ adnia a kérdezettnek. Amennyiben nem kapjuk meg a kért adatot a jelzett határidőig, az igénylést el fogjuk utasítani – figyelmezetet a Magyar Államkincstár megyei igazgató. – Az elfogadott igényekkel kapcsolatosan támogató határozatot hozunk, melyet megküldünk az igénylőnek. Ezt követően adjuk át a gázszolgáltatóknak az adatokat, mely alapján a határozatban feltüntetett mértékben emelkedik az igénylő 1. árkategória szerint fogyasztható gáz mennyisége. Tehát nem folyósítás történik, hanem a kedvezményesen vásárolható gáz mennyisége növekszik.

Negyedik gyermektől nagyobb kedvezmény

A nagycsaládos háztartások 2011. január 1-jétol  évenként a I. árkategória díjszabása szerint maximálisan vételezhető földgázmennyiség (41.040 MJ) esetén 61.560 MJ valamint a negyedik gyermektől számítva gyermekenként további 10.250 MJ földgázmennyiséget vehetnek igénybe a I. árkategória szerint. Fogyasztói közösségben élő nagycsaládos háztartás esetén a kedvezmény forintban állapítják meg, amelyet a közös képviselő vagy az ezzel megbízott  személy érvényesít a család részére.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában