Helyi közélet

2011.05.24. 19:40

Dolgozzanak társadalmi munkában a honatyák!

<p>Éles bírálatot fogalmazott meg a jelenlegi és a rendszerváltás óta eltelt két évtized alatt regnáló magyar kormányokkal szemben keddi sajtótájékoztatóján a Magyar Kommunista Munkáspárt Szabolcs megyei elnöksége.</p>

Tóth András megyei elnök és Ungvári Sándor elsőként a 23. pártkongresszuson született állásfoglalásokat ismertette. Ungvári ezt követően rámutatott: pártjuk jelenleg a legszervezettebb és legnagyobb parlamenten kívüli erő, melynek programja és hitvallása a rendszerváltás óta változatlan: az új alaptörvény biztosítsa az első lakáshoz és munkahelyhez, az ingyenes tanuláshoz és egészségügyi ellátáshoz való jogot; hosszú távú állami kölcsönt a banki uzsorahitelek helyett; térjünk vissza a többkulcsos adóhoz; tisztességes, adómentes minimálbér; egységes, állami nyugdíjrendszer; a magyar föld védelme; lépjünk ki a NATO-ból, és hozzuk haza a magyar katonákat; a miniszterek és az államtitkárok saját vagyonukkal feleljenek politikai döntéseikért.

– Az uniós csatlakozásunk nem hozott jobb életet, mélyponton vagyunk. A kormányok kiárusították az országot, a külföld elviszi tőlünk profitját, orvosainkat, honvédeinket. A Fidesz-KDNP telefonál és levelezget a néppel, hogy fenntartsa a látszatdemokráciát, ahelyett, hogy valami jót tenne végre, ahogy kampányában ígérte. Ha tényleg olyan nagy bajban van az ország, ne a kisembereket sanyargassák tovább, hanem minden országgyűlési és önkormányzati képviselő, polgármester és miniszter mondjon le a tiszteletdíjáról! – mondta Ungvári Sándor.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában