Helyi közélet

2011.06.08. 14:48

Egészségfejlesztő hét a nyíregyházi Margaréta Óvodában

<p>Nyíregyháza - Napjainkban gyakran beszélünk az egészségről, egészségnevelésről,&nbsp;egészségvédelemről.&nbsp;„Legfontosabb az egészség!” – mondjuk, de valóban megteszünk-e mindent annak&nbsp;érdekében, hogy az egészség érték legyen a köztudatban - írja portálunknak&nbsp;Sitkuné Hunyadi Ildikó&nbsp;mentálhigiénés óvónő.</p>

Mindenképpen felelős a család, a társadalom, a környezet, a média stb. De felelősek vagyunk mi pedagógusok is, hiszen a gyermek egészségnevelésének mi is részesei vagyunk. Az óvodáskor a személyiségfejlődés, a tudatformálás tekintetében kiemelt időszak. A gyermek élete nagyobb részét az óvodában éli, itt étkezik, alszik, játszik, sétál, megismeri a környezetét és a rajta kívüli világot. Élete minden mozzanatának úgy kell lezajlania, hogy az egészséges élet követelményei érvényesülhessenek. Így olyan életritmust kell kialakítani a számára, amelyben jól érzi magát és kiegyensúlyozott óvodássá válik.

A Bujtoson zárult az egészségfejlesztő hét

Ezért látjuk, érezzük aktuálisnak megcélozni az egészségvédelem terén ezt a korosztályt. Ennek érdekében óvodánk 2011. május 16 és 20 között egészségfejlesztő hetet szervezett. Ellátogatott hozzánk a fogorvos,a védőnő, akik játékosan megismertették gyerekeinkkel az alapvető higiéniai-fogmosási szabályokat. Rendeztünk Vitamin napot, amely során egészséges ételeket kóstolhattak meg gyermek, szülők egyaránt. A prevenció, megelőzés volt a célja a szülők részére szervezett egészségügyi állapotfelmérésnek, amely vérnyomásmérést, vércukormérést, koleszterinmérést foglalt magába. Az egész hetet egy mozgásos nappal zártuk a Bujtosi tónál, ahol vidáman versenyezhetett, mozoghatott gyermek, felnőtt egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában