Helyi közélet

2011.06.27. 07:40

Hogyan kérdezzünk a megfelelő válaszokért?

<p>Mai ezotéria rovatunk kicsit rendhagyó, hisz szakértőnk, Bánki Noémi most nem olvasói kérdésre válaszol, hanem abban segít nekünk, hogyan kérdezzünk ahhoz, hogy igazán hasznos válaszokat kaphassunk. Ha Önnek is kérdése lenne Noémihez, írjon neki a [email protected] email címre!</p>

Ma a kérdésekről szeretnék veletek megosztani néhány gondolatot. Azt is megmondom, hogy miért. Először is, köszönöm, hogy annyian megtiszteltetek bizalmatokkal, és megosztottátok velem az életetekben jelen lévő fontos kérdéseket, amikre választ vártok. Olvasás közben sokszor éreztem, hogy a valódi kérdéseket mégsem mertétek feltenni. Talán nekem, talán magatoknak. Ahhoz, hogy olyan választ kapjunk az életünkkel kapcsolatban, amely valóban segít és előre visz, meg kell tanulnunk kérdezni.

Mit értek ez alatt? Mondok egy példát. Egy kedves olvasó azt kérdezte tőlem: "Mikor jön el a nagy Ő, és honnan fogom megismerni?" A másik: "Mikor leszek gazdag?" A harmadik: "Két férfit szeretek, melyik az igazi?"

Ha ezekre a kérdésekre kellene válaszolnom, valószínűleg nem tudnék igazán segíteni, hiszen érzem, mi áll a feltett kérdések mögött, mégsem látom a valódi helyzetet. Arra ugyanis, hogy mikor jön el a nagy Ő, az a válaszom, hogy akkor, amikor itt az ideje. De ez nyilván nem elég megnyugtató akkor, ha valaki úgy kérdi, hogy mikor. A válaszom csak az lehet, hogy élj, légy nyitott, könnyed és természetes. Ha hiszed, a társad megérkezik.

Hogy valaki mikor lesz gazdag? Ehhez tudni kellene, mit is értünk gazdagságon. A sok-sok pénzt? Egy egészségében hiányos ember azt fogja mondani: csak legyek újra ép, minden más nem annyira értékes. A gazdagság mindenkinek más. Egyikünk arra vágyik, hogy soha többé ne kelljen hó végén számolnia a forintot a következő fizetésig. Ettől már gazdagnak érezné magát. Más nagy házra, sportkocsira és egzotikus utakra vágyik. Neki ez testesítené meg a gazdagságot.

Nem dönthet helyettünk más

Mindannyian azt szeretnénk, ha az életünk harmonikus, kiegyensúlyozott és általában megnyugtató, boldog volna. Kinek-kinek más területen nehezebb ezeket az élet-részeket egyenesbe hoznia. És mint láttuk, kinek-kinek mást jelent ugyanaz a szó. Ahhoz tehát, hogy a spiritualitás nyelvén megérkezhessen az a bátorító, elgondolkodtató vagy megnyugtató válasz, ami segít megoldani a bennünk felmerült problémákat, néhány fontos szabályt meg kell ismernünk. Ha ezeket betartjuk és úgy kérdezünk, a válasz megfogható, segítő és hasznos lesz.

Ha például a fent említett két férfi van jelen az életünkben, nálunk senki nem tudhatja jobban, hogyan lettek ők ketten a szívünkben. Mi az, amitől egy egyik, mi az, amitől a másik került oly közel hozzánk? Ha mi magunk tudjuk, mit szeretnénk - sok bulit, nevetést, amit az egyik nyújt, vagy nyugalmat, biztos hátteret, amit a másik - máris megjelenik az egyik név a gondolatunkban. Ha elmesélitek nekem, milyen egyikük, másikuk és ti mire vágytok, akkor tudok segíteni abban, hogy mi mindezek spirituális jelentése. A válaszom segíteni fog, mert kellő információ és jó kérdés a jó válasz alapja.

Ez mindenre igaz. Amikor megfogalmazzátok a kérdéseiteket, úgy tekintsetek rám, mint egy fordítóra. Egy olyan nyelv ismerőjére, aki a történések és jelek mögött lévő tartalmat adja vissza.

Még egy fontos dolog: ha valaki azt mondja nektek, helyettetek dönt és meg is teszi, ami kell az üdvösséghez, ne higgyétek el! Mindig ti döntötök! Amiben én segíthetek, hogy a döntésetek mivel jár. Segítek a gondolataitok, érzéseitek letisztulásában, hogy könnyebb legyen a választott útra lépni, de az első lépéseket nektek kell megtennetek.

Szeretettel várom leveleiteket, a számotokra fontos kérdésekkel, érzésekkel, gondolatatokkal.

- A. N. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában