Helyi közélet

2011.06.28. 14:05

Kedden indult Rodostóból – Tarpáig teker

Rodostó, Tarpa - A Tisza és a Béke Nagykövete, a túlélési- és navigációs specialista, az extrém sportoló és túravezető ismét nagy fába vágta a fejszéjét.

Rodostó, Tarpa - A Tisza és a Béke Nagykövete, a túlélési- és navigációs specialista, az extrém sportoló és túravezető ismét nagy fába vágta a fejszéjét. Hídvégi-Üstös Pál kedden látott hozzá újabb nagyszabású vállalkozásához. Sárospatak Rákóczi Nagyköveteként Rodostóból, II. Rákóczi Ferenc utolsó lakhelyétől kerékpárral teker (Erdélyen keresztül, Szentgotthárd és Budapest, Kassa és Munkács érintésével) Tarpáig, ahol a július 23-i Kuruc fesztiválon lesz a befutó.

A program a Szabadságharc, a Szatmári Béke  300. évfordulójának, az idei Rákóczi évnek legjelentősebb eseménye lesz, mely 60 helyi megemlékezést kapcsol egybe.  A táv több mint 3000 kilométer lesz azzal nehezítve, hogy Pali segíteni szeretne egy nagyecsedi vak fiatalembert, Szántó Sándort, hogy motiválhassa sorstársait, így az út nagy részét tandemben teszik meg.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában