Helyi közélet

2011.06.09. 20:08

Zárva van az alapok kapuja

<p>Nyíregyháza - A szakbizottságok megszavazták, a megyeszékhely közgyűlése azonban a legutóbbi ülésén befagyasztotta a helyi önszerveződő közösségeknek megítélt támogatások kifizetését.</p>

Kósa Tímea, alpolgármester úgy fogalmazott: az önkormányzat a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet miatt döntött a környezetvédelmi, a kulturális és a közbiztonsági alap zárolása mellett. A szeptemberi helyi adóbevételek alapján később döntenek arról, hogy feloldják a korlátozást, vagy megkezdődhet a kifizetés. A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Alapban 2,5, a kulturálisban és a közbiztonságiban 1,5-1,5 millió forint várt a pályázókra. A környezetvédelmiből csak 685 ezer forint támogatást osztottak ki, a le nem kötött részt már véglegesen befagyasztották erre az évre.

A nyertes pályázókat kérdeztük, hogyan érinti őket a döntés, a támogatás elmaradása miatt le kell-e mondani a programjaikról, amihez az önkormányzat dotációját kérték?

A zárolás átmeneti

 

A környezettudatos életmód népszerűsítésének támogatására ítélt meg a bizottság 95 ezer forintot az Orosi Gyermekekért Alapítványnak.

– Ez egy tanévre kért támogatás volt, amit a Nefelejcs Óvoda udvarának szépítésére, valamint fejlesztő játékok pótlására és közösségi rendezvények szervezésére kértünk – mondta Kotán Miklósné, az 1998-ban az óvoda dolgozói, a szülők és az Oroson élők összefogásával létrejött alapítvány kuratóriumának titkára. – A város nehéz gazdasági helyzetére tekintettel megértjük a döntést és bízunk benne, hogy később valamennyi szervezet megkapja a támogatást. Az átmeneti zárolás ellenére nem kell lemondanunk a terveinkről, legfeljebb időben eltolódik egy-egy részfeladat megvalósítása, azonban a óvoda udvarának átalakítása, a zöld környezet kialakításának folyamata nem áll le – tette hozzá a kuratórium titkára.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában