Helyi közélet

2011.07.11. 14:08

Csempészáru után kutattunk Záhonynál

Másodlagos, azaz szigorított vizsgálatra általában azok a járművek és utasaik kerülnek, akik valamilyen oknál fogva gyanússá válnak a vámhivatal munkatársai számára. Kollégánk egy ilyen vizsgálatba pillantott be a napokban Záhonynál.

Másodlagos, azaz szigorított vizsgálatra általában azok a járművek és utasaik kerülnek, akik valamilyen oknál fogva gyanússá válnak a vámhivatal munkatársai számára. Kollégánk egy ilyen vizsgálatba pillantott be a napokban Záhonynál.Mint megtudtuk, másodlagos vizsgálatra azok a gépjárművek és utasaik kerülnek, amelyek valamilyen oknál fogva gyanússá válnak a vámhivatal munkatársai számára. Az viszont, hogy mi alapján válik egy autó illetve annak vezetője gyanússá, meglehetősen nehezen definiálható dolog. Néhány példát említve azonban, gyanakodásra adhat okot az átlagostól eltérő viselkedés, ha valaki túl közlékeny vagy éppen túl szótlan a vámvizsgálat alatt. A járművek esetében pedig a kárpitok, illetve egyéb burkolati elemek megbontására utaló jelek, de akár egy friss alvázvédőzés és egy be nem kötött hangrendszer is magára vonhatja a vámosok figyelmét. Mindemellett egyes autótípusok is árulkodóak lehetnek, hiszen a nyolcvanas és százas Audik, valamint a seftes Passatok viszonylag sűrűn fordulnak meg a keleti határátkelőhelyeken.

Nézze meg a videót a képre kattintva!

A Záhonyi Határkirendeltségen tett látogatásunk alkalmával éppen két ukrán kisbusz várakozott másodlagos vizsgálatra, mint később kiderült, nem véletlenül. A holmikat átvizsgálva ugyanis több üvegnyi égetett szeszes ital került elő a bejelentett mennyiségen felül a csomagok közül. A vizsgálatok alkalmával azonban nem ez a leggyakoribb „fogás”, hanem továbbra is a csempészcigaretta, amelyet a legkülönbözőbb helyekre képesek eldugni a járművön belül a szerencsevadász csempészek.

-M.I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában