Helyi közélet

2011.07.19. 10:46

Gyorssegély a tiszakerecsenyi iskola megőrzésére

Tiszakerecseny - A most kapott 10 millió forintból a villanyt és a gázt szeretné visszaköttetni, illetve néhány további közüzemi számlát rendezni a tiszakerecsenyi önkormányzat.

Tiszakerecseny - A most kapott 10 millió forintból a villanyt és a gázt szeretné visszaköttetni, illetve néhány további közüzemi számlát rendezni a tiszakerecsenyi önkormányzat. Huszonnégy bajban lévő településnek gyorssegélyt nyújtott a napokban iskoláik megőrzése érdekében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága. E települések között található megyénkből Tiszakerecseny.

– Nagyon nehéz helyzetben van az önkormányzatunk, ezért kértünk az államtitkárságtól gyorssegélyt. Ha ötvenmillió forintot kaptunk volna, annak is meglenne már a helye – mondta el érdeklődésünkre Pécsi László, aki 1990 óta látja el a községben a polgármesteri feladatokat. Nem rejti véka alá véleményét, hogy az elmúlt 21 esztendő legnehezebb éve a 2011-es.

– A tiszakerecsenyi iskolában tanulnak mátyusi, lónyai, barabási diákok is, a tanulók összlétszáma 178 fő. A korábbi évekhez képest az állami normatíva a felére csökkent, az önkormányzat nem képes a tartozásait kifizetni. A villanyt és a gázt a szolgáltató kikötötte, most Barabáson főznek, s onnan hozzuk át az ebédet. Önhikis támogatásra kértünk 56 millió forintot, mert annyi volt a tartozásunk, de csak 12 millió 224 ezer forintot kaptunk. Titokban reménykedtem, hogy kapunk legalább 40 millió forintot, s a többit megoldottuk volna saját erőből. A kapott önhikis támogatásból a 2010-es évi tartozások egy részét tudtuk csak törleszteni, 8 millió forinttal még most is tartozunk, s akkor a 2011-es esztendőt még nem is említettem. A most kapott 10 millió forintos gyorssegélyből a villanyt és a gázt szeretnénk visszaköttetni, illetve néhány további közüzemi számlát rendezni. Átadnánk az iskola működtetését, de kinek. Attól tartok, hogy ősszel ismét halmozottan jelentkeznek a problémák. Már megfordult a fejemben, hogy felállok, de nem hagyhatom cserben a települést.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában