Helyi közélet

2011.07.08. 07:51

Nem értjük egymás nyelvét!

Mi a teendő olyankor, amikor életünk fontos pillanatai legjobb szándékunk ellenére is balul sülnek el, nem értik, mit akarunk kifejezni? Ebben a témakörben ad ma tanácsot a Szabolcs Online olvasóinak spiritiszta szakértőnk, Bánki Noémi. Ha Ön is kérdezni szeretne tőle, akkor írjon neki a [email protected] email címre!

Mi a teendő olyankor, amikor életünk fontos pillanatai legjobb szándékunk ellenére is balul sülnek el, nem értik, mit akarunk kifejezni? Ebben a témakörben ad ma tanácsot a Szabolcs Online olvasóinak spiritiszta szakértőnk, Bánki Noémi. Ha Ön is kérdezni szeretne tőle, akkor írjon neki a [email protected] email címre!Kedves Noémi!

Életem fontos helyzeteiben rendre félreértésekbe keveredem. Bárhogyan próbálok is párommal higgadtan, tiszteletben tartva őt megbeszélni a dolgokat, összeveszés lesz a vége. Sokszor elég egy pillantás, vagy egyetlen mondat. Gyakran félreérti a cselekedeteim mögötti szándékot és rosszat feltételez rólam. Miért van ez? Kérlek, segíts, mi ennek a spirituális üzenete? Andrea

Kedves Andrea!

A kommunikáció a kapcsolatok mozgatórugója. Tudom, fontos, mit teszünk egymásért, a gyerekekért, a háztartás rendben tartásáért és azért, hogy az ing vasalt, a cipő tiszta legyen. De, bármilyen fájdalmas is, ez nem elég. Félre ne érts, a komfortérzés a harmónia fontos része, de nem elegendő a boldogsághoz. A kiegyensúlyozott párkapcsolatok titka, hogy a két fél érti egymást. A szavak ugyanis energiák. Amit mondasz, annak megvan a maga energiája, ezáltal hatása a hallgató félre. Hiába vagy látszólag kedves, ha a szavak mögött presszió, kontroll, vagy bizalmatlanság, netán hamisság lapul. Ugyanakkor az emberek egója is hallgatja a szavakat, és bizonyos dolgokra "harap", azaz erősen reagál. Sajnos van, akit az egón keresztül lehet pozitív cselekedetekre, szavakra hangolni, például, ha a hiúságára apellálsz. A férfiaknál ez gyakran "bejön", játékból meg is kell tenni néha-néha. Ha szeretet van benned, még a keményebb szavak mögött is megérezni ezt. Azonban, ha az érzelmeid, gondolataid mentesek a negatívumoktól, sajnos arról lehet szó, hogy a párod „nem érti” a nyelvet, amin beszélsz.

A javaslatom a következő: figyelj a párodra és vedd számba, milyen szituációk, milyen konfliktusokat okoznak közöttetek. Amit mond, amit tesz, mit üzen neked? Mikor utasít el, mikor bizalmatlan? Ekkor ugyanis ő feltárulkozik előtted, vagyis magát mutatja meg neked, amiből okulhatsz. Mikor ért félre a párod? Lehet, hogy ő érti a mögöttes akaratodat, azért reagál negatívan? Vagy nem veszi a szeretetteljes kritikát, mert az egója reagál? Utóbbi esetben segíthetsz lecsendesíteni ezt, ha te nem mész bele az egók harcának zsákutcájába. Ekkor ugyanis mindenki veszít. Ha végletesen félreért, annak ellenére, hogy te tisztán és szeretettel kommunikálsz, két lehetőség van: Vagy elviseled, hogy ő ilyen, kitartasz, és reméled, hogy ő is változik ezáltal, vagy keresel valakit, aki értékeli az igaz, őszinte hozzáállásodat.

- A. N. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában