Helyi közélet

2011.07.03. 09:31

Összefogtak Erdőhát kulturális felemelkedéséért

Méhtelek. Első alkalommal rendezték meg az Erdőháti Kulturális Civil Szervezetek Fesztiválját az Összefogás Erdőhát Kulturális Felemelkedéséért projekt keretén belül.

Méhtelek. Első alkalommal rendezték meg az Erdőháti Kulturális Civil Szervezetek Fesztiválját az Összefogás Erdőhát Kulturális Felemelkedéséért projekt keretén belül. A kulturális forgatagot dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő nyitotta meg. A rendezvényen összesen 160 fellépő szerepelt. Minden produkciót szakmai zsűri értékelt. A zsűri tagjai: Juhászné Csuka Ildikó, aki évtizedekig a fehérgyarmati Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója volt és jelenleg is ott dolgozik népművelőként, dr. Tilkiné Tarpai Anikó ének-népzene tanár és a Tarpai Citerazenekar tagja, Gacsályiné Verécze Hajnalka, a Freedance Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese és táncpedagógus, Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezető igazgatója és egyben művésze, Iványi Tamás, aki hosszú éveken át vezette a vásárosnaményi Művelődési központot, jelenleg is művelődésszervezőként dolgozik és az országgyűlés kórusának karnagya. A fesztiváldíjat Lakatos József tarpai fafaragó készítette el, az Erdőhát jelképével, a tölgyfával.

Néptánc kategóriában fesztivál díjat kapott a Béres András Kör tánccsoportja (vezetőjük Kókánné Mica Katalin), moderntánc kategóriában fesztiváldíjas lett a Together tánccsoport Jánkmajtisról (vezetőjük Nyíri Anett), az Énekkarok kategóriában a Hódosi Hagyományőrző Kör (vezetőjük Krakkó Adolfné), szólóénekesként a paszabi Oláh Heléna kapott fesztiváldíjat, a citerások közül pedig a Fülesdi Citerazenekar vitte el a díjat (vezetőjük Márton László) – tájékoztatott Czuprákné Belényesi Terézia művelődésszervező.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában