Helyi közélet

2011.08.04. 09:38

Csúcstechnika a gyakorlóiskolákban

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola gyakorlóiskoláinak informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére fordították azt a 63 millió forintos támogatást, amit pályázaton nyertek az érintett intézményekl. Ennek eredményeként olyan korszerű digitális táblák és számítógépek érkeztek az intézményekbe, melyek használatba vételével még hatékonyabb, még színvonalasabb lehet az oktatás-nevelés.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola gyakorlóiskoláinak informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére fordították azt a 63 millió forintos támogatást, amit pályázaton nyertek az érintett intézményekl. Ennek eredményeként olyan korszerű digitális táblák és számítógépek érkeztek az intézményekbe, melyek használatba vételével még hatékonyabb, még színvonalasabb lehet az oktatás-nevelés.Az Apáczai Csere János és az Eötvös József Gyakorlóban összesen 123 multimédia futtatására alkalmas modern számítógépet üzemeltek be és 34 interaktív táblát szereltek fel megfelelő laptopokkal és projektorokkal. Az SNI tanulók oktatását 3 speciális számítógéppel tudják ezután segíteni. Magas paraméterrel rendelkező szervergép és WIFI router teszi teljessé a modern számítástechnikai infrastruktúrát. Az Európai Unió támogatásával olyan eszközpark várja szeptembertől a két gyakorlóiskola tanulóit, amely lehetővé teszi a modern oktatási módszerek alkalmazását, az információs és kommunikációs technika használatában rejlő motiváló erő kihasználását.

A nevelők továbbképzéseken sajátították el az eszközök használatát. Az átvett eszközök tovább színesíthetik az oktatók meglévő szerteágazó módszertani kultúráját.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában